KıbrısManşetSiyasetToplum

Derviş Eroğlu, Salih Miroğlu ve Özker Özgür’ün ölüm yıl dönümleri dolayısıyla mesaj yayımladı

3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu ile CTP eski Genel Başkanı Özker Özgür’ün ölüm yıl dönümleri dolayısıyla mesaj yayımladı.

3’ncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) eski Genel Sekreteri Salih Miroğlu ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) eski Genel Başkanı Özker Özgür’ün 18’nci ölüm yıl dönümleri nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“Devletler, siyasal partiler, kurum-kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, ortaya çıkardıkları değerler, bu değerlerin yaptığı hizmetlerle gelişi, büyür, hizmet verirler, bu değerlerin kıymetini bildikçe kökleşirler, güçlenirler.

Salih Miroğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin, Kıbrıs Türk toplumuna mal olmuş önemli bir değeri idi. Herkes onu, gençlerle kaynaşması, parti yönetimi ile bütünleşmesi, birleştirici karakteri ile tanıdı, sevdi.

Ben rahmetli Miroğlu’nu genç bir doktor iken tanıdım. Türkçeyi düzgün ve etkili kullanışı, kararlı bir duruşa sahip olması, çevresiyle diyalog kurmaktaki başarısı dikkatimi çekmişti.

Doğru insanların siyaset dünyamıza girmelerinin sağlanması gerektiğine inandığım için UBP’den aday olmasına, Milletvekili seçilmesine destek verdim, kabinelerimde Bakan olarak görev almasını sağladım.

Başarılı bir Bakan oldu, partimiz içinde sevildi sayıldı.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı olmaya çok yakınken, genç denilebilecek yaşta, ebediyete göç eden Salih Miroğlu geride çok güzel anılar ve örnek alınabilecek bir siyaset adamı profili bıraktı.

Ulusal Birlik Partisi camiası, bizler, kardeşimiz, dostumuz, eski UBP Genel Sekreteri Salih Miroğlu’nu hiç unutmadık, unutmayacağız…

Cumhuriyetçi Türk Partisi eski Genel Başkanı Özker Özgür ile uzun süre rakip partilerin Genel Başkanları olarak Meclis’te birlikte görev yaptık ama hep birbirimize saygılı olduk.

Siyaset, boşuna kavga, polemik alanı değildir; siyaset halka hizmet gibi ulvi bir uğraş içinde olma yeridir.

Daha önceleri de ifade ettiğim üzere, KKTC’nin en büyük en eski iki siyasal partisinin Miroğlu ve Özgür gibi iki değerli evladını aynı gün anıyor olması ders alınması, üzerinde çokça düşünülmesi gereken bir tesadüftür.

Hiç unutmamalıyız ki, bizlerin, sevinci de, kederi de kaderi de ortaktır. Yapmamız gereken, bazı ayrılıklarımızı zenginlik sayarak binlerce ortak yönümüz olduğunun bilinci içinde, halkımız, vatanımız, devletimiz, egemenliğimiz, özgürlüğümüz söz konusu olduğunda birleşmektir.

Ölümlerinin 18’nci yıl dönümünde Miroğlu ve Özgür’e bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu