EkonomiKıbrısManşetSürmanşet

Derviş Kemal Deniz, son anda kabineden çıkarıldı!

Teknokrat olarak UBP-DP-YDP hükümetinde Maliye Bakanı olmasına karar verilen Derviş Kemal Deniz, iki teknokrat bakan istenmediği için kabinede yer almadı

GIYNIK ÖZEL

Ekonomist Derviş Kemal Deniz’in teknokrat Maliye Bakanlığı direkten döndü… Hamza Ersan Saner hükümetinde Maliye Bakanı olarak görevlendirilmek istenen ekonomist Derviş Kemal Deniz, UBP içerisindeki dengelere kurban gitti. İki teknokrat bakan atayarak parti içerisinden tepki alacağından endişe eden Saner, son dakikada bu kararından vazgeçti.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun yeni kurulan UBP-DP-YDP hükümetinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak görevlendirilmesi ve yine Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un Amcaoğlu yerine Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesinin şokunu atlatamadan, yeni bir şok yaşadık.

GIYNIK ekibinin hükümete yakın güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, ekonomist Derviş Kemal Deniz’in teknokrat olarak Ersan Saner hükümetinde Maliye Bakanı olarak görevlendirilmesine karar verildiği fakat kabinede iki teknokrat bakan (Tahsin Ertuğruloğlu) olması uygun görülmediği için, ekonomi ve maliye konusunda ülkemizin en deneyimli isimlerinden biri olan Derviş Kemal Deniz’in kabineden çıkarıldığı öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu