KıbrısManşetSiyaset

Derya: Cumhurbaşkanı holigan edasıyla hareket ediyor

CTP Milletvekili Doğuş Derya, katıldığı bir tv programında gündemi değerlendirdi.

CTP Milletvekili Doğuş Derya, parti olarak savunduklarının, Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukukun içinde yer alması, kendi iradesine sahip çıkması ve Türkiye’yle dost iki ülke olarak karşılıklı saygıya dayalı ilişki geliştirmek olduğuna dikkat çekerek, “Bunu Türkiye karşıtlığı olarak nitelendirmek yanlıştır, bizim Türkiye insanıyla bir sorunumuz yok ancak AKP’nin dayatmalarını da kabul etmenin imkanı yok” dedi.

Derya TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Temmuz’da Cumhuriyet Meclisinde yaptığı konuşmaya katılmamalarını, AKP yönetiminin adanın kuzeyinde uyguladığı politikalara bir tepki olduğuna işaret ederek, “Erdoğan burada bir vilayet politikası izliyor ve Cumhurbaşkanı Tatar ile Başbakan Saner de buna çanak tutuyor” şeklinde konuştu. CTP’nin kurulduğu tarih olan 1970 yılından beri hedefinin adada iki halkın oluşturacağı federal bir yapı olduğunu anımsatan Derya, özellikle son cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından AKP’nin bu hedeften uzaklaşarak Tatar eliyle ülke insanını gerçekleşmesi mümkün olmayan maceralara taşımaya çalıştığını vurguladı.

Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Tatar’ın kullandığı üslup ve dili de eleştiren Doğuş Derya, “Tatar’ın ağızından çıkanı kulağı duymuyor, bu son derece vahim bir durumdur. Tatar, halk desteğiyle gelmediği için savaş ve gerginlik politikalarıyla işi kotarmaya çalışıyor bu da son derece tehlikeli bir durumdur” dedi.

Linç kültürünün topluma bir yarar sağlayamayacağına dikkat çeken Derya, “Cumhurbaşkanı bir holigan edasıyla davranıyor” şeklinde konuştu.

AKP eliyle Türkiye’nin bugün tarihindeki en zor günlerden geçtiğini belirten Derya, Erdoğan’ın bir yandan dünyayla kavga ederken diğer yandan da TL’nin hızla değer kaybettiğini ve bunun da bedelini Anadolu insanıyla birlikte TL kullanan Kıbrıslı Türklerin ödediğini ifade etti.

Ülkenin temel ihtiyacının Saray, meclis binası ve Millet Bahçesi olmadığını vurgulayan Doğuş Derya, “Ülkemizde o kadar ivedi sorun varken Gövde gösterisi kıvamında bunları kamuoyunun önüne getirmek, Türkiye’de gerçekleşecek seçimlere yönelik bir algı operasyonudur” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, sırf koltuk uğruna Anayasa ve yasaları hiçe sayan azınlık hükümetine karşı mücadelelerinin süreceğini belirten Derya, “CTP eylem dahil her alanda sürekli çalışmalarını sürdürüyor, bu hükümetin ülkeye zarardan başka bir şey veremeyeceği ortadadır zaten hem partisel hem de koalisyon ortakları olarak bölünmüş bir durumdadırlar, ilk seçimde vatandaşın bu yapıyı değiştirmesi için ciddi ve kapsamlı projeler üzerinde çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu