KıbrısManşetToplum

Derya: “Kayalar köyünde ortaya çıkan kadın cinayeti tesadüf değildir”

CTP Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, kadına yönelik erkek şiddetinin temelinde ‘güç ve denetim kurma arzusu’ olduğunu belirtti. Derya, “Kayalar köyünde ortaya çıkan kadın cinayeti tesadüf değildir” ifadelerini kullandı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya, Geçitköy-Kayalar yolundaki olayda Kübra Aydın’ın öldürülmesiyle ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

CTP Kadın Örgütü Başkanı Derya, “Hangi gerekçeyle olursa olsun, bir kadını öldürmeyi kendinde ‘hak’ görecek zihniyeti oluşturan şey faşizan, otoriter ve muhafazakar yönetimlerdir” dedi.

Kadına yönelik erkek şiddetinin temelinde ‘güç ve denetim kurma arzusu’ olduğuna dikkat çeken Derya, “Yani Kayalar köyünde ortaya çıkan kadın cinayeti tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.

Doğuş Derya’nın açıklaması şu şekilde:

“Hangi gerekçeyle olursa olsun, bir kadını öldürmeyi kendinde ‘hak’ görecek zihniyeti oluşturan şey faşizan, otoriter ve muhafazakar yönetimlerdir! Bu yönetimler kadın düşmanı olmakla yetinmez, erkek egemenliğini kışkırtarak, kadınlara yönelen erkek şiddetini engellemeyerek, devletin elini sosyal politikalardan geri çekerek maço iktidarını konsolide eder! Kadına yönelik erkek şiddetinin temelinde ‘güç ve denetim kurma arzusu’ vardır. Yani Kayalar köyünde ortaya çıkan kadın cinayeti tesadüf değildir! Muhafazakâr iktidarların yarattığı ucube, karabasan gibi ülkemize de sirayet etmektedir! Bu konuda önlem almanın aciliyeti ortadayken, TOCED’i hayata geçirmeyen, sığınma evi açmayan, nüfus politikası geliştirmeyen, cinsiyet eşitliği ve sosyal politikaları yürürlüğe koymayan herkes bundan öncekilerde olduğu gibi bundan sonra yaşanacak şiddet olaylarından da sorumludur! Artık kendinize gelin! Kadınlar olarak bizim sabrımız tükendi!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu