GenelKıbrısManşet

Derya: Ülkemizin demokrasi kültürüne zarar verilmesine izin vermeyeceğiz

Gündeme bomba gibi düşen bu şikayet konusu hakkında da CTP Milletvekili Doğuş Derya, sosyal medyasından üniversite ikinci sınıf derslerini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın geçtiğimiz hafta sonu Sol Hareket aktivisti Abdullah Korkmazhan’ın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nde yaptığı konuşmadan rahatsız olduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Gündeme bomba gibi düşen bu şikayet konusu hakkında da CTP Milletvekili Doğuş Derya, sosyal medyasından açıklama yaptı.

Siyaset ve sosyoloji derslerinin ikinci sınıfta öğretildiğini belirten Derya, Abdullah Korkmazhan’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile tutuklanmasının o derslerde öğretilenleri hatırlanmasının gerektiğini ifade etti.

Siyaset sosyolojisi ikinci sınıf derslerinde öğretilir: Oturduğu makamı dolduracak toplumsal desteğe ve siyasi meşruiyete sahip olmayanlar, eleştiriye tahammül edemez. İfade özgürlüğüne, temel insan haklarına, fikir hürriyetine saldırarak, insanları baskı altına alarak ve korku kültürü yayarak otorite kurmaya çalışırlar. Abdullah Korkmazhan’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile tutuklanması tam da bunu hatırlatıyor. Ülkemizin demokrasi kültürüne zarar verilmesine izin vermeyeceğiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu