GenelKıbrısManşet

Derya’dan Arıklı’ya: Azıcık utanın, yüzünüz kızarsın

Meclis Genel Kurul toplantısı başladı.

Meclis Genel Kurul toplantısında bugün milletvekillerinin güncel konuşmaları tartışılacakken gündeme Cumhurbaşkanlığı Sarayı bomba gibi düştü.

Protokol’e ilişkin eleştirilere yanıt vermek üzere gelen Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, gerekli düzenlemelerin Meclis’te hep birlikte çalışılarak yapılacağını savundu. Destek çağrısı yapan Arıklı’ya Muhalefet Milletvekilleri tepki gösterdi ve Genel Kurul’da sesler yükseldi.

Milletvekilleri arasında kısa süreli bir tartışma konusu olan ‘Saray’ için CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Burası bir vilayet değildir! ” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya, ” Bu protokolü nasıl imzaladınız?” diye soran  CTP Milletvekili Doğuş Derya, “Başka bir devletin Cumhurbaşkanlığı sarayını yapmasının koloni olarak adlandırdı. Pandemi döneminde vatandaşların, esnafların ve sektörlerin geçim sıkıntısı geçtiğini işaret ederek protokole saray parasını konduğunu söyledi ve Erhan Arıklı’ya “utanın ve azıcık yüzünüz kızarsın” dedi.

Doğuş Derya’nın sert tepkisinden sonra Erhan Arıklı, doğmamış çocuğa elbise biçilmek istendiğini söyledi ve  Protokol’le ilgili yapılan eleştirilerin sorumlu muhalefet anlayışından uzak ve yapıcı olmadığını aktardı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu