GenelKıbrısManşet

DEV-İŞ: Bugün itibari ile birçok belediye çalışanı maaş alamayıp, kendi yükümlülüklerini yerine getirememiştir

DEV-İŞ, “Belediye Devlet Katkıları’nın 28 belediyede bugün mesai sonu itibari ile yatırılmadığını ve belediyelerinde mali anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

DEV-İŞ, “Belediye Devlet Katkıları’nın 28 belediyede bugün mesai sonu itibari ile yatırılmadığını ve belediyelerinde mali anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti. 

Dev-İş tarafından yapılan basın açıklamasında, Belediye Devlet Katkıları’nın ana mantığının personel ödemelerinde kullanılması iken bugün mesai bitimi itibari ile çalışanların maaşlarını alamadığını, kendi yükümlülüklerini yerine getiremediğini ifade etti. 

Dev-İş, 14 Ekim tarihinde belediyelerde örgütlü sendikalar olarak yaptıkları eylemde ortaya konulan talepler ve “Hükümetlerin belediyeleri gözden çıkardığı” tespitlerinin bir kez daha bu durum ile ispatlandığını ifade ederken, kurultay kavgalarından ülkenin sorunlarını Azınlık Hükümeti ve bugün hükümeti kurma görevi alan Sn. Faiz Sucuoğlu’na bir an önce “Devlet Katkılarının” ödenmesi için kamuoyu önünde çağrıda bulundu. 

Dev-İş aksi halde, 2 Kasım Salı günü mesai bitimine kadar belediyelere devlet katkılarının yatırılmaması durumunda belediyelerde örgütlü tüm sendikalarla ortak hareketlilikle grev dahil tüm eylem çeşitlerini gündeme alacaklarını duyurdu. 

DEV-İŞ Tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde: 

“1/11/2021 Pazartesi günü itibarı ile mesai sonuna yaklaşırken henüz 28 Belediyede “Belediye Devlet Katkıları”nın yatmadığını öğrenmiş bulunmaktayız. 

Son dönemlerde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılar yaşayan Belediyeler için çok önemli ve hak ettikleri Devlet katkısı bugün mesai sonu itibari ile yatırılmamış olup birçok belediyede çalışanlar ödenememiş, belediyeler ise mali anlamda ciddi sıkıntılar yaşamıştır. 

Belediye Devlet Katkılarının ana mantığı personel ödemelerinde kullanılması üzerine iken bugün itibari ile birçok belediye çalışanı maaş alamayıp, kendi yükümlülüklerini yerine getirememiştir. 

14 Ekim tarihinde belediyelerde örgütlü sendikalar olarak yaptığımız eylemde ortaya koyduğumuz talepler ve “Hükümetlerin Belediyeleri gözden çıkardığı” tespitimiz bir kez daha ispatlanmıştır. Kurultay kavgalarından ülkenin sorunlarını unutan UBP-DP-YDP Azınlık hükümeti ve bugün hükümeti kurma görevini alan Sn. Faiz Sucuoğlu’na bir an önce “Devlet Katkılarının” ödenmesi için kamuoyunun önünde çağrıda bulunuyoruz. 

Aksi halde, 02/11/2021 Salı günü mesai bitimine kadar Belediyelere devlet katkılarının yatırılmaması halinde belediyelerde örgütlü tüm sendikalarla temas kurarak grev dahil tüm eylem çeşitlerini gündemimize alacağımızı kamuoyuna duyururuz.” 

(L.G.) 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu