GenelKıbrısManşet

Dev konser için geri sayım başladı

Kıbrıs, Almanya ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 150 kişilik müzisyen kadrosu ile 30 Temmuz’da Girne Amfitiyatro’da gerçekleşecek Winds of Rotary Konseri basın toplantısı yapıldı.

Kıbrıs, Almanya ve dünyanın çeşitli bölgelerinden 150 kişilik müzisyen kadrosu ile 30 Temmuz’da Girne Amfitiyatro’da gerçekleşecek Winds of Rotary Konseri basın toplantısı yapıldı.

Girne Belediyesi ve Almanya Almanya’nın Georgensgmünd Belediyesi işbirliğinde hayat bulacak olan Winds of Rotary Konseri basın toplantısı, Girne Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Basın Toplantısı’nda Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, konserin yapımcısı ve orkestra şefi Turgay Hilmi, orkestra şefleri ile solistlerinin yanı sıra sponsorlar ve katkı koyanlar yer aldı.

150 kişilik dev kadrosu ile Kıbrıs ve Almanya başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyenlerin dahil olduğu Winds of Rotary konseri, 30 Temmuz Pazar günü, Girne Amfi Tiyatro’da müzik severler ile buluşuyor.

TÜM GELİR BAĞIŞLANACAK

SOS Çocuk Köyü ve Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği yararına gerçekleştirilecek olan Winds of Rotary Konseri; Girne Belediyesi, Rotary Club of Girne Cosmopolitan, Roth Kaymakamlığı destekleri, BRT ve Genç TV medya sponsorluğu ve Uptown Büyük Anadolu Girne, Nature Park Resort, Letoco Investment ltd. sponsorluğunda hayat buluyor.

ORKESTRA

Bach, Beethoven, Andrew L. Webber ve Kamran Aziz’in birbirinden eşsiz bestelerinin seslendirileceği Winds of Rotary ekibinde; Turgay Hilmi, Elke Völker ve Jens Lohmüller şef olarak yer alıyor. Ayrıca Gözlem Özdeğirmenci, Eser Öktem, Zübeyde Yıldız ve Nice Kabeya’nın solistliği üstleneceği konserde; Kıbrıs Sanat’ın yetenekli müzisyenleri, LGV Nürnberg Konser Korosu ve Vox Africa Korosu da yer alıyor.

BİLET ALMAK İSTEYENLER

Girne Belediyesi Sosyal İşler Amirliği’nden verilen bilgiye göre konser biletleri www.kibrisbiletcim.com adresinden online olarak veya Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Girne Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal Yaşam Merkezi (eski belediye binası), Beylerbeyi Muhtarlığı, Ozanköy Muhtarlığı, Doğanköy Muhtarlığı, Zeytinlik Muhtarlığı, Karaoğlanoğlu Muhtarlığı ile Lefkoşa Türk Belediyesi ve Mağusa Belediyesi’nden temin edilebileceği belirtildi. Konser bilet fiyatları ise 300 TL olarak açıklandı.

ŞENKUL: “KATILIMIN TÜM BU EMEKLERİN KARŞILIĞINI VERECEK DÜZEYDE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ.”

Sözlerine projeye hayat veren tüm müzisyenlere teşekkür ederek başlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, projede kendisini en çok heyecanlandıran konunun müzik ekibinin çok kültürlü yapısının, Girne Kenti’nin çok kültürlü yapısı ile olan benzerliği olduğunu vurguladı. Turgay Hilmi’nin ülkede, uzun yıllardan beri hayata geçirdiği projelerin ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Şenkul, yine benzer bir projenin Girne’de yapılmak istenmesinin gurur verici bir durum olduğunu kaydetti. Şuanda en önemli konunun böylesi bir ekip ve böylesi bir emeğin, hak ettiği şekilde ilgi görmesi olduğunu vurgulayan Şenkul, bu anlamda halkın katılımının tüm bu emeklerin karşılığını verecek düzeyde olmasını temenni ettiğinin altının çizdi.

HİLMİ: “HAYAT BULACAK BU ÇOK KÜLTÜRLÜ VE ÇOK SESLİ KONSERE HALK OLARAK SAHİP ÇIKALIM”

Girne Belediyesi ve Almanya’nın Georgensgmünd Belediyesi kültürel işbirliğinin yaşatmış olduğu mutluluğu paylaşmak istediğini dile getiren Turgay Hilmi, uzun yıllardan beri böylesi bir konser planladığını ancak pandemi nedeni ile bu gün bunu hayata geçirebildiklerini kaydetti. Bu bekleyişin daha da faydalı bir hal aldığını sözlerine ekleyen Hilmi, erteleme ile konsere katılan müzisyen sayısının daha da artış gösterdiğini belirtti.
Almanya’da başlatılan projenin ülkede de devam ettiğini belirten Hilmi, proje kapsamında elde edilecek gelir ile SOS Çocuk Köyü ve Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği’ne bağış yapılacağını sözlerine ekledi.

“ALMANYA’DA PROJE’NİN GİRNE AYAĞI İÇİN CİDDİ BİR BAĞIŞ TOPLANDI”

Proje’nin Girne’de hayat bulması adına, Almanya konserlerinde bağış kampanyası başlattıklarını hatırlatan Hilmi, hatırı sayılır miktarda bağış ile ekibin Girne’de projeyi hayata geçirmesinin önünün açıldığını kaydetti. Orkestra ve koroların konsere çok büyük emek harcayarak, aylar süren çalışma sonucunda hazırlandığını belirten Hilmi, organizasyon kapsamında yapılan hazırlıklar anlamında, koydukları katkı nedeni ile Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve Girne Belediyesi Sosyal İşler Amiri Serdar Tuksal’a teşekkürlerini iletti.

“YAKLAŞIK 150 BİN EURO GİBİ BİR BEDEL VE BÜYÜK UĞRAŞLARLA HAZIRLANAN BİR KONSER”

Öte yandan 30 Temmuz günü sahneye koyulacak konseri canlı olarak dünya ile paylaşacak olan basın sponsorları BRT ve Genç TV’ye de teşekkürlerini sunan Hilmi, bu sayede tüm dünyanın konseri izleme imkanı bulacağını kaydetti. Sözlerinin sonunda Hilmi, yaklaşık 150 bin Euro gibi bir bedel ve büyük uğraşlarla hazırlanan bu konserin hiçbir devlet katkısı alınmadan tamamen kendi imkanları ile yapıldığının altını çizerek bu noktada Kıbrıs halkına çok büyük bir görev düştüğünü hatırlattı. Hayat bulacak bu çok kültürlü ve çok sesli konsere sahip çıkılması gerektiğini sözlerine ekleyen Hilmi, aynı zamanda kendisinin de son konseri olan Winds of Rotary Konserine yüksek bir katılım olması temennilerini dile getirdi.

ÖZDEĞİRMENCİ: “ÜLKEDE SANAT İÇİN ÇOK CİDDİ MÜCADELE VERMEK ZORUNDA KALIYORUZ”

Hayata geçirilen projenin oldukça heyecan verici bir proje olduğunu belirten Solist Gözlem Özdeğirmenci, sanatsal projelerin ülkemizde gerçekleştirilmesi için çok ciddi mücadeleler verildiğini ve bunun oldukça üzücü bir durum olduğunu kaydetti. Bu proje kapsamında 150’ye yakın insanın kendi imkanları ile ülkeye geldiğini ve belki de kamu kanadından hiç kimsenin teşekkür bile etmeyeceğin yönünde sitemde bulunan Özdeğirmenci, bu noktada Girne Belediyesi’ne özellikle teşekkür etmek istediğini vurguladı. Girne Belediyesi’nin klasik müziğe göstermiş olduğu değerin kendileri için oldukça kıymetli olduğuna değinen Özdeğirmenci, ülkede bu alanda yıllardır mücadele verdiklerini ve bu mücadele sonucunda böyle bir projeyi hayata geçirme imkanına sahip olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu