KıbrısManşet

Deveci: Bölge ile ilgili kararlar ve yazışmalar mevcuttur

Sanayi Bölgesi’nde krize neden olan araziye giden KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci bölgede açıklama yaptı.

1978 yılından itibaren Sanayi Bölgesi’nde arazinin devlet dairelerinin ambar, araç parkı olarak kullanılması için ayrılan bir arazi olduğuna dikkat çeken Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Deveci, “Tarım Bakanlığı daha sonra Su Dairesi ve Jeoloji Maden Dairesi’nin binalarını buraya yaptı. Su Dairesi burada konuşlanmıştır. Jeoloji Maden Dairesi’nin de geniş bir park alanı vardır. Bunlar korunması için burada bu tesis yapılmıştır. 2012 yılında Gümrük Dairesi’nin bir alan ihtiyacı olduğu için 35 metre karelik bir alan verilmiştir. Kararlar ve yazışmalar mevcuttur. 2015 yılında Gümrük Dairesi ile bizim sınırımız olan alandan yol geçme projesi yapıldı ve o da haritaya işlenmiştir. Bu alanın Sanayi bölgesi olarak kullanılmak istenmesi, bizim kullandığımız alan içinde işaretlenme yapılmak istenmesi bizi rahatsız etti. Yapılan ölçümlerde buranın bizim olduğu bellidir. Tellenmiş alan içinde biz faaliyetimize devam ediyoruz. Yanlışlık yapılmışsa düzeltileceğinden şüphemiz yok, Sanayi Dairesi de gerekeni de yapacaktır” açıklamasında bulundu.

Sanayi Bölgesi’ndeki arazide bakanlığa ait dairelerin sınırlarının belli olduğunu söyledi.

Deveci, sınırlarının yanında çalışma yapılabileceğini ancak bakanlığa ait araziye girilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu