GenelKıbrısManşet

‘Deveciler’ suç örgütü KKTC’de çökertildi

DEVRİM DEMİR

PGM Özel Soruşturma Birimi tarafından günlerdir adım adım takip edilen ‘Deveciler’ suç örgütü lideri Cumali İncesoy, Özel Harekât Ekibi tarafından Girne’de düzenlenen silahlı operasyonla ele geçirildi

GİRNE’DE SAKLANIYORDU

Türkiye’de aranan ve bir süreden beridir iki koruması ile birlikte Girne’de bir Rezidans’ta saklandığı öğrenilen ‘Deveciler’ suç örgütü lideri Cumali İncesoy yakalandı. Türkiye’den eş zamanlı operasyon için düğmeye basılmasının ardından, Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Soruşturma Birimi ve Özel Harekât Müdürlüğü ekipleri dün sabah saat 05.45 raddelerinde uzun bir süredir takipte olan örgüt lideri İncesoy ve iki korumasının kaldığı daireye baskın yaptı. Silahlı operasyonda polis dairede saklanan üç kişiyi yaka paça tutukladı.

SOYLU: DEVECİLER ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Konuya ilişkin TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Adana, İstanbul, Nevşehir ve KKTC’de toplam 49 adrese eş zamanlı yapılan operasyonda, Deveciler Organize Suç Örgütü çökertildi. Örgüt lideri, 2 örgüt üyesi ve 40 şüpheli yakalandı. Kahraman Polislerimize tebrikler” açıklamasında bulundu.

İLK KEZ BİR OPERASYON GÖRÜNTÜSÜ BASINA YANSIDI

Ülkemizde alışık olmadığımız görüntülere bir yenisi daha eklendi. Türkiye’de bir suç örgütünün lideri olan ve elini kolunu sallayarak ülkemizde dolaşıp Girne’de bir Rezidans’ta saklanan Cumali İncesoy ve iki koruması, gerçekleştirilen operasyonla tutuklandı. Basına yansıyan operasyon görüntülerinde özel donanımlı polislerin, uzun namlulu silahlar kuşandığı gözlemlendi.

49 ADRESE BASKIN 46 TUTUKLU

‘Deveciler’ ismiyle bilinen çıkar amaçlı silahlı suç örgütüne yönelik yürütülen çalışmalarda, 4 ayrı eylemde 5 kişiyi ‘tasarlayarak öldürme’, ‘kasten yaralama’, ‘nitelikli yağma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlara karıştıkları tespit edilen 46 şüphelinin yakalanması amacıyla Adana’da 44, İstanbul’da 1, Nevşehir’de 3, KKTC’de 1 olmak üzere toplam 49 adrese yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahın ilk ışıklarında Adana merkezli düğmeye basılan operasyon aynı saatlerde, İstanbul, Gaziantep, Nevşehir ve KKTC’de gerçekleşti.

İNCESOY VE İKİ KORUMASI DEPORT EDİLECEK

Hakkında tutuklama kararı olan ve Girne’de iki koruması ile dün sabahın ilk ışıklarında tutuklanan Cumali İncesoy ve iki kişi Girne Polis Müdürlüğü hücrelerinde tutuklu bekliyor. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İncesoy ve iki korumasının Türkiye’ye iade işlemlerinin başlatıldığı ve bir daha aday girmemek üzere ‘Deport’ edileceği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu