KıbrısManşetSiyasetTürkiye

Devlet Bahçeli: Anayasa mahkemeleri her yerde çıbanbaşı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarını laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatmasını, “Rumların değirmenine su taşıyan kepazelik” olarak değerlendirdi

“Anayasa mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kararın laikliğe aykırı olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin Kur’an kurslarını laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatmasını, “Rumların değirmenine su taşıyan kepazelik” olarak değerlendirdi.

Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Kuran kursu tartışmalarına da şu ifadelerle değindi:

“Yunanistan’ın tahammül sınırlarını zorlayan tacizleri sürerken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin Kuran Kurslarının laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle kapatması Rumların değirmenine su taşıyan kepazeliktir.

Bu mahkemeye nüfuz eden bağnazlığın ne laiklikle, ne de din ve inanç hürriyetiyle alakası vardır. Kuran-ı Kerim’in öğretilmesinin neresi laikliğe aykırıdır? Allah kelamına yönelik bu saygısızlığın, bu nefretin neresinde laiklik vardır?

Anayasa Mahkemeleri her yerde çıbanbaşı, her yerde sorun kaynağıdır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi’nin bu ilkel kararından dönmesi inancımıza ve insanlık onuruna saygının bir gereğidir.

Mübarek Ramazan ayında, söz konusu mahkeme kararını kınıyor, asıl laikliğe aykırılığın bu mahkemenin varlığında ortaya çıktığını buradan ifade ediyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu