GenelKıbrısManşet

Devlet mi dediniz!

SMA hastası Asya bebeğin gerçek anlamda tedavi olması ve sağlığına kavuşması için gerekli olan 2.5 milyon Dolar değerindeki Zolgensma ilacını ve Asya’nın tüm tedavisini Kıbrıs Cumhuriyeti karşılıyor.

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip çıkmadığı Kıbrıslı Türk Asya bebeğe, kimilerine göre Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, kimilerine göreyse Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti sahip çıktı

BAĞIŞ KAMPANYALARIYLA 2.5 MİLYON DOLAR TOPLANMAYA ÇALIŞILIYORDU… Bir süredir Türkiye’de bulunan Asya Polatlı, dün ambulans uçakla Yunanistan üzerinden Kıbrıs’a getirildi. Ankara’dan Lefkoşa’nın güneyindeki Makarios Hastanesi’ne getirilen SMA hastası Asya bebeğin, gen tedavisine başlamadan önce gerekli tetkikleri yapılacak. Testlerin olumlu yönde çıkması halinde, Zolgensma ilacıyla tedaviye başlanacak ve Asya bebek sağlığına kavuşacak. Bir süredir ailesiyle birlikte Ankara’da bulunan ve ‘kas kaybı’ tedavisini ücretsiz bir şekilde almak adına TC vatandaşı yapılan Asya bebeğin ‘esas ilaç’ olarak bilinen Zolgensma ilacını alabilmesi için ülke geneline yayılan kampanyalardan 2.5 milyon Dolar’ın birikmesini bekliyordu.

“ŞENER ELCİL’İN ÇOK BÜYÜK KATKISI VAR”… Asya bebeğin babası Ozan Polatlı, yaşadıkları süreci sevinç gözyaşları içinde aktardı. Polatlı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Asya’nın tedaviyi üstlenmesinde, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’in çok büyük emeği ve katkıları olduğunu ifade ederek, Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis ile yapılan görüşmelerin neticesinde bugün Kıbrıs’ta olduklarını vurguladı. Polatlı, 8 ay boyunca kendilerine çoğu kişinin söz verdiğini ancak bu sefer kendilerine Kıbrıs Cumhuriyeti’nden uzanan elin gerçekliğinin farkına uçağa bindikleri zaman vardığını vurguladı.

“ASYA ÖLÜME DOĞRU GİDİYORDU”… Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis başta olmak üzere, kendisiyle iletişimi hiçbir şekilde koparmayan diğer Kıbrıslı Rum yetkililere teşekkür eden Baba Ozan Polatlı, “8 aydır bu işin içindeyiz. Her geçen gün, Asya ölüme doğru gidiyordu. Hiçbir anne baba bunu yaşamamalı. Sağlık herkesin hakkıdır. Bu süreçte bazı zorluklar yaşadık. Ama artık yolun sonunda ışık görünüyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu