KıbrısManşetToplum

“Devlet, T&T karşısında aciz”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan dikkat çeken bir iddia

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan dikkat çeken bir iddia:

RADARLAR SUSABİLİR”
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’ndan (HTKS) dikkat çekici iddialar geldi. HTKS, Ercan Devlet Havalimanı’nda yaşanan sıkıntıların kaynağı olarak bir kez daha T&T şirketini işaret etti. Sendika Başkanı Cem Kapısız, yaptığı yazılı açıklamada; her an radarlarının susabileceğini, telsizlerin kesilip havadaki uçaklarla iletişimin kopabileceğini anlattı. Kapısız, bunun nedeninin T&T şirketinin sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmemesi ve devletin de bunun karşısında aciz kalması olduğunu belirtti. Bu duyuruyu; halka, havacılık sektörüne ve Ercan’dan yolculuk edecek herkese yaptıklarını söyleyen Kapısız, uzun zamandır yaptıkları tüm uyarılara rağmen Ercan’ın, gereken standartlara getirilemediğini vurguladı.

HAVACILIK KURBAN EDİLDİ”
Sendika Başkanı Kapısız, “Geldiğimiz noktada; havacılık hizmetleri için ivedi olarak yapılması gereken her şeyde, işletici şirketin avcuna bakılmaktadır. KKTC’de havacılık konusunda (sözde) yetkili tek otorite olan Sivil Havacılık Dairesi, devlet eli ile aciz duruma düşürülmüştür” dedi. Kapısız, şöyle devam etti; “Devlet, T&T ile yaptığı sözleşmenin yükümlülüklerini uygulatmakta aciz olduğu gibi uygulatamadığı yükümlülükleri kendisi yerine getirmekte de sınıfta kalmaktadır. Ercan Havalimanı’nda, havacılık hizmetinin perde gerisinde yapılması gereken ve her biri yatırım ve harcama gerektiren konuların tümü askıya alınmış durumdadır. KKTC’de havacılık özel bir şirketin mali politikalarına kurban edilmiş durumdadır.”

TEK SORUMLU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI”
Cem Kapısız, hava trafik kontrolörlerinin, işini yaparken kullandıkları sistemlere güvenlerinin kalmadığını vurgulayarak, “halka ve havacılık sektörüne şu uyarıları” yaptı: “Sürekli, güvenli ve düzenli bir hava trafik hizmeti verebileceğimizin bir garantisi yoktur. Her an radarlarımız susabilir, telsizlerimiz kesilip havadaki uçaklarla iletişimimiz kopabilir durumdadır. Çalışma ortamının ısıtmaları bile çalışmamaktadır. Mevcut şartlarda tahammül edecek veya fedakârlık gösterecek hiçbir durum kalmamıştır. Ercan Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde yaşanacak en ufak olumsuzluk durumunda Kontrolörler iş bırakacaktır. Devletin acizliği sonucunda yaşanacak tüm tehlikelerin, gecikmelerin veya tamamlanamayan uçuşların tek sorumlusunun Ulaştırma Bakanlığı olduğunu buradan bildirmek isteriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu