GenelKıbrısManşet

“Devlete inandığını söyleyenler devleti yerle bir ediyor”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay katıldığı bir web tv’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay katıldığı bir web tv’de gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Külliye ve yeni yapılacak meclis binasından önce yapılması gerekenler olduğunu ifade eden Özersay, “Bu ekonomik krizde Cumhurbaşkanı’nın vicdanım el vermez demesi beklenirdi” dedi ve 14 milyon TL ile ülkenin birçok eksiğinin giderilebileceğini söyledi.

 

“KURUMLARIMIZ DEVLET ELİYLE BY PASS EDİLDİ”

Bazı kurumların by pass edildiğini dile getiren Özersay, Acil Durum Pandemi Hastanesi’nin ihtiyaç olurken Külliye’nin elzem bir durum olmadığına işaret ederek, “Böyle bir ekonomik krizde Cumhurbaşkanı’nın böyle bir ortamda vicdanım el vermez demesi gerekirdi. Ama Külliye yetmedi bir de Meclis binası gündeme geldi. Bu zamanda böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını söylüyoruz. Örneğin Uyuşturucu Testlerin yapılabilmesi ya da yanan devlet laboratuvarı çok daha acil değil miydi?” diye sordu.

 

“KIBRIS TÜRKÜ ZOR ZAMANLARDAN GEÇTİ BU DA ÖYLE BİR KARANLIK DÖNEM”

“Bugün meclisimiz ve cumhurbaşkanlığı sıkıntılı ve yetersiz eksiği vardır evet ama utanılacak bir durum yoktur ve bu sıkıntı ve eksiklikler acilen giderilmesi gereken şeyler değildir.  Devlete inandığınızı, savunduğunuzu söyleyenler devleti yerle bir ediyorlar” şeklinde konuşan Özersay, “Bu dönem geçicidir gidicidirler herkes de kendileri de bunu iyi biliyor.  Onun için bunlara bakıp karamsarlığa kapılmayın. Sömürge zamanımızda da bizi kiraladıkları da Rumların baskısı altında da çok zor zamanlarımız oldu.  Ama yine de Kıbrıs Türkü olmaktan vazgeçmedik bugün de vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu