KıbrısManşetSiyasetToplum

Devletin adının ne olduğunun hiç mi hiç önemi yok

İyi insanların yaşadığı bir ülke tesis etmeyi başaramadık, bunun yerine yolsuzluk ,rüşvet, kara para, insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve daha birçok yasa dışı faaliyetlerin icra edildiği yozlaşmanın hızla yayıldığı, çürümüşlüğün gözle görülür hale geldiği bir ülke olduk

İyi insanların yaşadığı, arsızın hırsızın, soysuzun yaşama şansının olmadığı bir ülke olsun bu küçücük ülkemiz, bu şekilde daha ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum, bildiğim tek şey gün geçtikçe bozulan demografik yapı ve bunun getirdiği olumsuzlukların bu ülkenin boyunu çoktan aştığıdır. Ne çok arzu ederdim ki, hukukun üstün kılındığı, demokratik değerlerin örnek gösterildiği, evrensel değerlerin ülkemin her alanına yerleştiği, ahlaki değerlerin toplumsal yapımıza sirayet ettiği, iyi insanların yaşadığı huzurlu  bir ülkemizin olmasını.. Ama olmadı, başaramadık..

İyi insanların yaşadığı bir ülke tesis etmeyi başaramadık, bunun yerine yolsuzluk ,rüşvet, kara para, insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve daha birçok yasa dışı faaliyetlerin icra edildiği yozlaşmanın hızla yayıldığı, çürümüşlüğün gözle görülür hale geldiği bir ülke olduk..

Bugün eğer muteber saydığımız canımızı emanet ettiğimiz;

Saygı gösterdiğimiz, kıymeti olarak addettiğimiz hekim, eczacımızın bir kısmının yargılanacak kadar berbat bir duruma geldiği, üzüldüğümüz, kime güveneceğimize şaşırdığımız zamanlardan geçiyoruz. Bunun ne anlama geldiğini sanırım bilmeyen yok.

Bu bozuk düzenin yarattığı çürümüşlüğün ülkemizde vücut bulmuş halidir.

Farkında mısınız, bu küçücük coğrafyada halk mutsuz, darmadağın, umutsuz, adeta tükenmişliği yaşıyor… Ve fakat buna rağmen abartı bir nemelazımcılık hakim toplum da..

Bu yok oluşa birileri dur diyecek inisiyatifi ve iradeyi ortaya koymalıdır.

A devleti, b devleti, c devleti..

Açıkçası devletin adının ne olduğunun hiç mi hiç önemi yok benim için!

Ben Devletimi yönetenlere güvenmek istiyorum, lakin ne mümkün!

Hoş bugün evimizde dahi kendimizi güvende hissetmiyoruz. Bu ülke de kendine yönetici diyenler böyle bir düzeni bize layık görmüşlerse eğer ben de diyorum ki sizin önümüze koyduğunuz   devletin  adının ne olduğunun bir ehemmiyeti kalmaz, yok hükmünde kalır.

Nitekim içinde olduğumuz bu saçma sapan dönemde İnandığımız bütün ortak değerlerimiz yok oldu, oluyor.

Görmüyor musunuz Değerli Yöneticiler, Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, vekiller.

Biraz onurunuz,az biraz vicdanınız ve bu ülkeye karşı içinizde biraz sevgi kırıntıları kalmışsa evlatlarımızın aşına geleceğine göz koyanlara dur deyin artık.

Sen, ben ve nihayetinde biz oluruz.

Biz ise halkız halk..

Devrimci Vatansever Ülkesine, insanına  sahip  çıkanların konuşma değil, icraat yapma zamanı ne zaman gelecek?

Yaratılan bu düzende yok olup gittiğimizi ne zaman göreceksiniz?

Bilinmelidir ki bir ülkede fırsat eşitliği ülkeyi yönetenler tarafından halkın elinden alınırsa, o ülkede Devlette yoktur!

Devlet insanı için vardır.

Eğer halk yoksa, siz de yoksunuz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu