GenelKıbrısManşetSpor

Devletin büyük ayıbı

Ambargolara rağmen, iki başarılı çocuğumuza uluslararası organizasyonda KKTC adına yarışmaları için davet var ama devletten tek kuruş destek yok

Ambargolara rağmen, iki başarılı çocuğumuza uluslararası organizasyonda KKTC adına yarışmaları için davet var ama devletten tek kuruş destek yok

AZERİ FENOMENLERE VAR KENDİ EVLATLARIMIZA YOK

Latin dans alanında ülkemizin başarılı çocukları Beren Barlasoğlu ve Karel Biran, KKTC bayrağı altında Euroson Latino World Salsa Championchip organizasyonuna katılmak üzere davet almalarına rağmen, maddi imkânsızlıklar nedeniyle organizasyona katılamıyorlar. Azerbaycanlı 3 sosyal medya fenomenine KKTC’yi tanıtmaları için bir çırpıda 69 bin sterlin gibi büyük bir meblağı verebilecek kadar bonkör olan hükümet, kendi evlatlarına dünyanın en önemli latin dans yarışmasında KKTC’yi temsil etme şansını vermedi.

AİLELER ÖFKELİ, ÇOCUKLAR ÜZGÜN

GIYNIK Spor’un dünkü manşeti üzerine gazetemize ulaşan Barlasoğlu ve Biran ailelerinin mesajını noktasına ve virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. Açıklama şu şekilde:

“Ülkemizin altında ezildiği tüm ambargolara rağmen bireysel çabalar ve çocuklarımızın azmi ile 6-11 Aralık 2021 tarihinde Meksika’da gerçekleştirilecek Euroson Latino World Salsa Championchip dans yarışmasına KKTC adına yarışmak üzere, Beren Barlasoğlu ve 2019 yılında da ülkemizi ayni organizasyonda temsil eden Karel Biran da resmi davet almışlardır. Davetin alınması ile birlikte Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Spor Dairesi, KKTC Cumhurbaşkanlığı ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne tüm çocuklarımızın organizasyona katılabilmesi için finansal katkı talebinde bulunulmuştur. Ne yazıktır ki bugün itibarı ile ilgili yerlerden olumlu veya olumsuz herhangi bir cevap alınamamıştır. Bunun sonucunda da çocuklarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni Uluslararası arenada temsil edebilme şansını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşamaktadırlar. Ülkemizi Uluslararası organizasyonlarda temsil edecek gençlerimizin önünün açılabilmesi için, devletimizin ilgili makamlarının bundan sonra daha duyarlı davranacaklarının ümidi içerisindeyiz. Her türlü zorluğa rağmen kişisel imkânlarıyla organizasyona katılacak olan Elis Sermaye’ye de gönülden başarılar dileriz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu