EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Devletin fatura soygunu

Bu fiyatlarla üretim dahil hayatın birçok alanında  ülkeye verdikleri zararın acı bilançosunu göğüslemeye herkes hazır olsun. Zira bu yönetim anlayışının maksadı artık çok açık olarak görülüyor ki halkı tamamen fakirleştirmektir

Düpedüz soygun yapıyorlar.

İnsanları aptal yerine koyuyorlar.

Bu zam değil.

Bu fiyat ayarlaması hiç değil.

Bu bildiğiniz halkı kazık atmaktır.

Daha birkaç gün önce nutuklar atıp duruyorlardı. İçinde bulunduğumuz yapının gücünden, onu sonsuza dek yaşatacaklarından falan bahsediyorlardı.

Tuzu kuru olanlar tabii.

Bu düzenin paşaları onlar.

Elektrik kullanım ücreti adı altında Kıbrıs’ın Kuzeyinde yaşayanlar hükümet tarafından soyuluyor!! Gözümüzün içine baka baka yapıyorlar bunu!!

Kullanım katsayısı deyip akıl almaz bir hesap kitap işiyle fahiş bir artışla elektrik faturalarını artırıyorlar.

0.98den 1.61’e çıkardılar.

0-250 KW bu rakam.

Sonra da X 2..

Bu soygun değil de nedir?

İhalesiz alınan yakıtların ve sürekli zarara uğrayan KIB-TEK’te borç yükünün vatandaşın sırtına yüklendiği çok açık ortada. KIB-TEK’i halk batırmadı.

Ülkeyi yönetenler lüks otellerin, büyük işletmelerin elektrik borçlarını bir kalemde silerken halk düzenli olarak her ay faturasını ödedi. Ve fakat bu yetmedi.

Siyasetçi KIB-TEK’i rant kapısı olarak görmeye devam etti.

Batan, iflasa sürüklenen kurumun cezası ise sorgusuz sualsiz halka kesildi.

Şimdi bu adil mi?

Elbette değil.

43/45 derece sıcak altında nefes almanın dahi zor olduğu bir dönemde klima kullanımının elzem bir ihtiyaç haline dönüştüğü ortamda KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı beyefendi biz sizi uyardık klimalarınızı yakmasaydınız diyor.

Bu kadar da pişkin..

Yaktık be beyefendi!!

Yakmasak sıcaktan nefes dahi alamayacak durumdaydık.

Var mı ötesi…

Bunu fırsat bilerek fahiş fiyat artışı ile ayakta tutmaya çalıştıkları kurumu biz batırmadık. Biz bu kurumu çiftlik gibi yöneten ve iflasa sürükleyen bir takım yüzsüzlerin mağduruyuz sadece..

Fakat görüyorum ki bu anlayış geleneğinden gelen yüzsüzler  meydanı boş buldukları sürece halkın kanını son damlasına kadar emmeye devam edecekler. Bu fiyatlarla üretim dahil hayatın birçok alanında  ülkeye verdikleri zararın acı bilançosunu göğüslemeye herkes hazır olsun. Zira bu yönetim anlayışının maksadı artık çok açık olarak görülüyor ki halkı tamamen fakirleştirmektir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu