KıbrısManşet

Devletin sırtından zengin oldu

1974’te savaş döneminin ardından ganimet kültürü sona erdi ama ‘Sözer Özel ganimeti’ halen daha bitmek bilmedi.

1974’te savaş döneminin ardından ganimet kültürü sona erdi ama ‘Sözer Özel ganimeti’ halen daha bitmek bilmedi. KTHY’yi batıranlardan biri olan ve Savaş ganimeti gibi Palm Beach’in üzerine çöken Sözer Özel.

YÜZLERCE PERSONEL İŞSİZ KALACAK…  Birileri haksız kazançla zenginliğine zenginlik katarken, hem devlet enayi yerine konuluyor, hem Palm Beach’i baştan yaratan yatırımcı şirket zarara uğratılıyor hem de yüzlerce personelle birlikte aileleri de işsizlik ve açlığa mahkûm ediliyor

DEVLETİN SIRTINDAN ZENGİN OLDU… Dünyanın en kıymetli sahillerinden birisi olan Maraş sahilinin üzerinde inşa edilen Palm Beach Hotel’i 1996 yılında devletten yıllık 40 bin Dolar’a kiralayan iş insanı Sözer Özel, 2019 yılına kadar devlete sadece 900 bin dolar kira bedeli ödedi. 2007 yılında Palm Beach Hotel’i Arkın Group’a kiralayan ve 12 yılda kiracısından 5 Milyon Euro gelir elde eden Sözer Özel, devlet eliyle zenginleştirildi. Sözleşmede yer alan maddelere rağmen, 1996 yılından 2007 yılına kadar Palm Beach Hotel’e tek bir çivi çakmayan Sözer Özel’e göz yuman dönemin yöneticileri de Özel’e sağlanan bu kıyakta pay sahibi. Devlet, yıllardır ülkenin en değerli turizm tesislerinden biri olan Palm Beach Hotel’den sadece 900 bin Euro gelir elde ederken, Sözer Özel ise 12 yıl gibi kısa bir sürede kiracısı Arkın Group’tan 5 Milyon Euro gelir elde ederek zenginliğine zenginlik kattı.

YAPTIKLARI YANINA KAR MI KALACAK? KKTC Devleti fakirleşirken, kendisine sağlanan imtiyazla, devletten kiraladığı oteli başkasına kiralayan Sözer Özel, devletin sırtından milyonlarca Euro gelir elde etti. Şimdi soruyoruz? Devletin kasasına girebilecek 5 Milyon Euro, neden fırsatçı bir iş insanının cebine girdi? Devlet, bu peşkeşin hesabını sormayacak mı ve bu haksız kazanç Sözer Özel’in yanına kar mı kalacak? Devlet 5 Milyon Euro’nun vergisini aldı mı? Palm Beach Hotel’e 23 Milyon Dolarlık yatırım yaparak oteli baştan yaratan ve Palm Beach’e prestij katan Arkın Group’un tüm emekleri ve yatırımları çöpe mi atılacak?

KTHY’Yİ BATIRANLARDAN BİRİ DE SÖZER ÖZEL… Kıbrıs Türk halkının en değerli varlıklarından biri olan KTHY’nin batmasında Sözer Özel’in de katkısı büyük. Hürriyet Gazetesi’nde 2002 yılında yayınlanan ‘KTHY’de 2 milyon dolarlık tazminat oyunu’ başlıklı bir haberde, iş insanı Sözer Özel’in ismi yine KKTC Devletini uğrattığı zararla gündeme gelmişti. Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden alınacağının kesinleşmesinden 6 gün sonra, bazı yöneticilere imzalattığı usulsüz sözleşmeyle 700 bin TL’lik tazminat garantisi sağlayan Sözer Özel, bu garantiyle KTHY’yi 2 Milyon Dolarlık bir yük altına soktu. Yönetim Kurulu’ndan habersiz bu yolsuzluklara imza atan ve bununla da yetinmeyen Özel, kendisine yakın olan dönemin KTHY Genel Müdürü’nün maaşını da 3 bin 200 Dolardan 7 bin Dolar’a çıkarttı. KTHY’i babasının çiftliği gibi yöneten Sözer Özel, KTHY’e ait uçaklardan birinin kuyruk adını da MSO (Mustafa Sözer Özel) olarak kendi adını koydu. 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu