KıbrısManşet

“Devletin sol direksiyon araçları yollarda, vatandaşın hakkı yok”

Sol direksiyon araç gümrüklemede ciddi bir ayrımcılık yapıldığını öne süren bazı galeri sahipleri ve vatandaşlar tepki gösterdi

Sol direksiyon araç gümrüklemede ciddi bir ayrımcılık yapıldığını öne süren bazı galeri sahipleri ve vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor.

Gazetemize ulaşan bazı galericiler ve çok sayıda vatandaş, devletin kendi kurumlarına sol direksiyon arabaları alarak plakaladıklarını, vatandaşın ise hiçbir şekilde böyle bir hakkı olmadığını söyledi.
Galeri sahipleri ülkede defalarca sol direksiyon araçları gümrüklediklerini, yasada sağ direksiyonlu modeli üretilmeyen büyük araçların nedense gümrüklenmediğini öne sürdü.

GIYNIK Gazetesine ulaşan bazı galeri sahipleri devletin sol direksiyonlu araçlarının yollarda olduğunu, ellerinde sol direksiyon araçların kaldığını ifade ederek, “devlete var ama vatandaşa yok” diyerek tepki gösterdi. Birçok galeride sol direksiyon araba bulunduğunu ifade eden galeri sahipleri, bu arabalardan devletin 100 ile 120 Milyon TL gümrük geliri elde edebileceğini belirterek bu soruna Başbakan Ünal Üstel’in çare üretmesini istedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu