KıbrısManşetToplum

DGİS ile BEM LTD. arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası ile Boğaz Endüstri Madencilik Ltd. arasında 2024 – 2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Kalecik’teki BEM Merkezinde imzalandı

DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası ile Boğaz Endüstri Madencilik Ltd. arasında 2024 – 2025 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Kalecik’teki BEM Merkezinde imzalandı.

DEV-İŞ Eski Genel Başkanı Hasan Felek’in onur konuğu olduğu imza töreninde, Devrimci Genel-İş Sendikası Başkan Vekili Semih Kolozali ve işyeri temsilcilerinden Sultan Eren imza koyarken BEM adına da Genel Müdür Erhan Bolkan ile Mali İşler ve İnsan Kaynakları Müdürü Burcu Eyüpoğlu imza koydular.

İmza töreninde konuşan Genel-İş Başkan Vekili Semih Kolozali, Toplu İş Sözleşmesini imzalamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışanlarımızın bütün haklarının korunarak geliştirildiğini, karşılıklı anlayış içerisinde sorunları tartışarak çözüm yolları bulduklarını kaydetti. Ülkemizin içinde bulunduğu kötü ekonomik şartlara rağmen, çalışanlarımızın alım gücü ve sosyal haklarının iyileştirildiğini vurguladı.

BEM Genel Müdürü Erhan Bolkan’da yaptığı konuşmada, yapılan tüm zamların ve durmaksızın artan hayat pahalılığının üretim maliyetlerini olumsuz etkilediğini ancak yine de çalışanların refah içerisinde çalışabilmesi için gereken tüm iyileştirmelerin yapıldığını belirtti.

BEM Genel Müdürü Erhan Bolkan ‘’böylesi bir ortamda, çalışanlarımıza en iyi şartları ve hakları sunduk. İşyerimizde çalışanların verimli, huzurlu ve güvenli çalışması bizim açımızdan çok önemlidir. Bugün imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi ile bu ortamı bir kez daha pekiştirdik’’ dedi.

1994’ten itibaren DEV-İş’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikasında örgütlü Boğaz Endüstri Madencilik LTD. Çimento üretimi alanında faaliyet yürütürken, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda ülkede birçok ilke imza atmış ülkemiz içinde örnek gösterilecek özel kurumlarımızdandır.

Ülkemizdeki özel sektör çalışanları arasında sendikalaşma oranının nerdeyse sıfır noktasında olması, bir özel sektör kuruluşu olan BEM LTD. ‘de imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin önemini daha da artırmakta, federasyonumuz ve sendikamız Genel-İş bu vesileyle bir kez daha özel sektörde sendikalaşmanın önünün açılmasını talep etmektedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu