DünyaFutbolManşetSpor

Diego Pablo Simeone

Bir teknik adam düşünün ki sahaya çıkıldığında futbolcularından daha fazla maçı yaşasın ve daha çok ilgi görsün

Bir teknik adam düşünün ki sahaya çıkıldığında futbolcularından daha fazla maçı yaşasın ve daha çok ilgi görsün. İşte, geçmişte Arjantin Millî Takımları’nda görev almış ve hâlihazırda da Atletico Madrid’in 28 Nisan 1970 doğumlu teknik direktörü Diego Pablo Simeone da böyle bir efsâne.

Simeone eski Atletico futbolcusu olarak bir hayal kırıklığıydı ama bir teknik direktör olarak o da artık 2 Avrupa Kupalı bir Kazananlar Kulübü üyesi. Eğer bir gün son saniyede direkten döndüğü 2 kez kaybettiği Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kaldırmayı başarırsa işte o zaman Simeone de; Mourinho, Guardiola ve Fergie’nin yer aldığı Efsâneler Kulübü’ne üye olacak.

Bu üyelik için gerekli kriterler ne? E tabiî ki de ‘bilgelik, adalet ve de sevgi’. Az da medya yardımı alındı mı tamamdır! Neyse, Kralın Takımı Real açısından önce Ramos, arkasından da Bale ile tükenmişlik başlamıştı son Kupa 1’de. Son bölümde de Marcelo ve de Ronaldo’nun penaltı pozisyonuyla şölen başlamıştı ve Atletico Rüyası o anda sona ermişti.

2016 yılında Milano San Siro’da gerçekleşen Şampiyonlar Ligi Finali’nde maç sonu açıklamasında Real’in eski/yeni patronu Real/Everton’lu Ancelotti; “Maçı eşit hale getirmek bizi çok zorladı. Boşluk bulamadık. Atletico çok iyi kapandı. Tüm enerjimizle gol aradık ve bulunca da maç değişti. Sergio Ramos’un golü bize çok güç verdi ve sonuçta kupayı kazandık” demişti. E mağlup olan Simeone de; “Bu maç bir gözyaşına layık değil. Her zaman mücadele ettik. Futbolcularımdan ve yardımcılarımdan gurur duyuyorum. Olağanüstü bir sezon geçirdik. Yaralarımızı sarıp gelecek sezona hazırlanacağız” diyerek durmak yok, yola devam mesajı verdi buruk ve de kırık bir şekilde. Tüm Arjantinliler; “Benim için ağlama Arjantin, gerçek şu ki seni asla terk etmedim. Tüm hiddetli günlerim ve çılgın varoluşum boyunca ben sözümü tuttum, kendini uzakta tutma” şeklinde devam eden şarkı sözlerini mırıldandılar mı acaba? Dünya Şampiyonu Messi için değil ama Simeone için kuvvetle ihtimâl evet!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu