EkonomiGenelKıbrısManşetToplum

“Dikkat! Hayal pazarlayan var”

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, Türkiye’deki pazarlama çalışmalarına işaret etti:

Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer, Türkiye’deki pazarlama çalışmalarına işaret etti:

 HAYAL SATICILARI
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Türkiye’de KKTC’deki projelere olan ilginin suiistimal edildiğini ve projeler üzerinden Türk halkına “hayal” pazarlamaya çalışıldığına dikkati çekti. GIYNIK Property, Aralık 2023’te “Sahtekarlık sınır tanımıyor” başlığıyla konunun ciddiyetini ortaya koymuştu. Gürcafer, KKTC’deki herhangi bir projeye para ödemesi yapılmadan İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne (KTİMB) veya KKTC makamlarına müracaat edilip, konu projenin gerçekliğiyle ilgili bilgi edinilmesi konusunda uyarı niteliğinde bir çağrıda bulundu.

FİRMA ADI VERMEDİ
Türkiye halkının kandırmaya çalışanlardan söz eden Cafer Gürcafer, şöyle devam etti: “Birileri Türkiye’de, KKTC’deki projelere olan ilgiyi suiistimal ederek, buradaki projeler üzerinden Türk halkına hayal pazarlamaya çalışıyor. Türk halkı, KKTC ile ilgili Türkiye’de pazarlanmaya çalışılan projelerle ilgili gözünü dört açmalıdır! Yapmış olduğumuz araştırmada; konu projelerin planlama makamından onay almadıklarını veya onay alma girişiminde bulunmadıklarını tespit etmiş bulunmaktayız.” Gürcafer’in herhangi bir firmadan veya projeden söz etmekten kaçındığı da dikkati çekti.

GIYNIK UYARMIŞTI
GIYNIK Property’de 16 Aralık 2023’te yayınlanan bir haberde, Türkiye’de faaliyet gösteren bazı firmaların KKTC’deki gayrimenkul pazarlamaları konusundaki “sahtekârlıklarına” işaret edilmişti. İlgili haberde, Geçitkale’de inşa edilen konutlar için Limasol fotoğrafları kullanan bir firmanın, “alıcıları aldatma” konusunda “sınırları” aştığı vurgulanırken, bazı firmaların da deniz manzarsı gösterip, ova ortasında ev sattığı üzerinde durulmuştu. Yaptığımız piyasa araştırmasında, bu şekildeki ilanlara kanıp Kuzey Kıbrıs’tan ev alan çok sayıda TC vatandaşının ise mağdur olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu