MagazinManşetTürkiye

Dilan-Engin Polat çiftinin mal varlıklarına el konuldu!

Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mal varlıklarına el konulduğu ve şahıslar hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiği duyuruldu

Sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mal varlıkları ile ilgili inceleme başlatılmış, Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), haklarında “Kara para aklama ve vergi kaçırma” gibi birçok iddia bulunan Dilan Polat, eşi ve akrabalarıyla ilgili bir rapor hazırlamıştı.

16 şirket ve 8 kişi hakkında hazırlanan raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı öne sürülmüştü.

MAL VARLIKLARI DONDURULDU
Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca birinci ve ikinci derece akrabalarının da mal varlıklarına el konuldu.

YARGI SÜRECİNE GİRMEYE HAZIRLANIYOR
Ayrıca, Dilan Polat’ın ortak ve ilişkili olduğu 5 şirketin, sahte belge düzenleme kaydı bulunan 3 şirketten 225 milyon 743 bin liralık mal alışında bulunduğu tespit edildi. Sahte belge düzenleme şüphesi barındıran işlemlerin ise 200 milyon liradan fazla olduğu belirlendi.

Raporda, elde edilen hasılatın nakit olarak çekildiği, Engin Polat’a ait şirkete nakit yatırıldığı, lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildiği de ortaya çıktı. MASAK, bu işlemlerin suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği ve vergi matrahını azaltmak amacında oldukları değerlendirmesinde bulundu.

YURT DIŞINA ÇIKMALARI DA YASAKLANDI
Haklarında yurt dışı çıkış yasağı da konulan çift hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu da ortaya çıkmıştı. Raporda, şirketler arasında şaibeli ilişkiler bulunduğu ve naylon fatura keserek vergi matrahının azaltılmaya çalışıldığı da belirtilmişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu