ManşetToplumTürkiye

Dilan Polat ve Engin Polat’ın fatura oyunu ortaya çıktı

Dilan ve Engin Polat’ın tutuklu muhasebecisi, çiftin milyonlarca liralık ‘dolgu fatura’ düzenlediğini, internetten yapılmış görünen satışların da gerçek dışı olduğunu detaylarıyla anlattı

Kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutuklu bulunan muhasebecisi Ahmet Gün, etkinlik pişmanlık kapsamında savcılığa ifade verdi. Aynı zamanda avukat da olan Gün, sahte faturalarla ilgili ayrıntıları da savcılığa aktardı. Polat’ların milyonlarca liralık “dolgu fatura” düzenlediğini anlatan Ahmet Gün, internet alışveriş sitelerinden yapılmış görünen satışların da gerçek dışı olduğunu söyledi. Gün’ün etkin pişmanlıktan yararlanmak için şimdilik yüzeysel bilgiler verdiği tahmin ediliyor. Savcılık bu bilgileri yeterli bulmadı ve Gün tahliye edilmedi. Gün, Silivri’den Tekirdağ Cezaevi’ne nakledildi. Polat çiftinin soruşturmasında kritik isimlerden Ahmet Gün, etkin pişmanlıktan yararlanarak konuşmaya karar verdi. Polat ailesinin muhasebe işlerini yapan avukat Ahmet Gün, savcının karşısına çıktı. Polat ailesinin sahte fatura çevriminde yer alan şirketlerden BYZ Gün Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gün’ün kızına aitti. Bu şirketin kurucu sahibinin ise Ahmet Gün’ün kızı B.N.G. olduğu ortaya çıkmıştı. Gün, etkinlik pişmanlık için ifade verirken, kızına ait firmanın sahte fatura kestiğini anlattı. İnternet sitelerinde yer alan habere göre, Gün’ün ifadesinde verdiği bilgiler şöyle: “Tasfiye halindeki Fekben Plastik Anonim Şirketi, Tekbaşer Temal ve Sanayi firması ile BYZGUN Güzellik Kozmetik şirketi, sahte fatura düzenlemek için kurulmuş firmalardır. Bu firmaların sahte düzenlemesi için devrini Sezgin Polat (Engin Polat’ın babası) aldırmıştır. Bu firmaların naylon fatura kesen sahte firmalar olduğu konusunda Engin Polat’ın da bilgisi vardır. Bu firmalar, Dipomed Medikal Kozmetik, Rise And Shine ve DP Güzellik A.Ş. isimli firmalara da sahte fatura düzenlemişlerdir.”

Polat ailesinin şirketlerinden Rise And Shine’in satışlarının çok yüksek göründüğünü anlatan Gün, “Bu nedenle tasfiye halindeki şirketlerden dolgu amaçlı fatura düzenleniyordu” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu