KıbrısManşet

Dilekkaya, Kırıkkale, Erdemli ve Yiğitler köylerinde yaşayan vatandaşlar, aylardır bitmeyen yol çalışması nedeniyle isyan noktasında  

Vatandaşlar, Dilekkaya köyü yolunun köyün eski adı gibi ‘Aya’ benzediğini ifade etti

Devrim DEMİR (ÖZEL HABER)

 

DÖRT KÖYE ULAŞIM ZOR… Eylem yapmalarına rağmen, seslerinin duyulmadığından yakınan Dilekkaya, Kırıkkale, Erdemli ve Yiğitler köylerinin sakinleri, “Arabalarımızın tamir parasını kim ödeyecek” sözleriyle isyan etti. Bölge sakinleri yol çalışması nedeniyle aylardır bu dört köye de ulaşımın çok zor olduğunu dile getirdi. Köylerine ulaşmak için Vadili veya Akdoğan yolunu kullanmak zorunda kaldıklarını, bunun da benzin maliyetini ciddi oranda yükselttiğini dile getiren vatandaşlar, bu çilenin artık bitmesini istedi.

 

YETKİLİLER SESLERİNİ DUYMUYOR… Gündüzü ayrı gecesi apayrı dert olan ve nadas tarlaya benzeyen yolu kullanmak zorunda kalan sürücüler, özellikle karanlık gecelerde hiçbir aydınlatma ve uyarıcı levhanın bulunmadığı yolda adeta can pazarı yaşıyor. Yarım kalan yolun görmezden gelindiğini ve yetkililerin seslerini duymadığını kaydeden vatandaşlar, evlerine ulaşımın başka alternatifi bulunmadığı için yarım yamalak asfalt ve çukurlu yolu kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Vatandaşlar, yağmur yağdığı zamanlarda çamur deryasına dönen yolu kullanmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini ifade etti.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI 15 KASIM’DAN SONRAYA… Ara emri nedeniyle yol çalışmasının yapılamadığı bölgede geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunan Başbakan Ünal Üstel, alt yapı çalışmalarının yeniden başlatılacağını, asfaltlamanın ise 15 Kasım’dan sonra yapılacağını açıklamıştı. Vatandaşlar, bu verilen sözlerin de havada kalmamasını ve yolun zorlu kış döneminden önce tamamlanması istediklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu