KıbrısManşetSağlık

Dimağ Çağıner: Konu basında yansıtıldığı şekilde gelişmedi

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kapalı Devre Turizm Sistemi’yle ülkemize gelen TC vatandaşı bir kadın turistin PCR test sonucunun pozitif çıktığıyla ilgili iddiaları doğrulayarak, konunun basına yansıtıldığı şekilde gelişmediğini de vurguladı


Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, Kapalı Devre Turizm Sistemi’yle ülkemize gelen TC vatandaşı bir kadın turistin PCR test sonucunun pozitif çıktığıyla ilgili iddiaları doğrulayarak, konunun basına yansıtıldığı şekilde gelişmediğini de vurguladı. GIYNIK Gazetesi’ne konunun tüm detaylarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çağıner, ““Biz üst düzey güvenlikli bir sistemle turizm yaptığımız için huzurluyuz ama bu yapılanların takdir edilmesi gereken yerde farklı iddialarla manipüle edilmesi bizleri üzüyor” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’YE GİRİŞ İÇİN PCR TESTİ YAPILDI”

Kapalı Devre Turizm Sistemi kapsamında, Türkiye’de yaptırdığı negatif PCR test sonucuyla birlikte, charter uçuşla Perşembe akşamı ülkemize gelen kadın turiste Ercan Havalimanı’nda antijen test yapıldığını ve negatif test sonucu neticesinde Güvende Kal uygulamasıyla Havalimanı’ndan çıkış yaparak kalacağı otele transfer olduğunu kaydeden Dimağ Çağıner, Türkiye’ye girişte 72 saat öncesinden yapılmış negatif PCR test sonucu talep edildiği için, otel tarafından özel bir hastaneden PCR test hizmeti alındığını ve dün otelde kalan müşterilere PCR testi yapıldığı ifade etti.

“OTEL TARAFINDAN TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

Dün yapılan PCR testlerinde söz konusu kadın turistin test sonucunun pozitif çıktığını ve bunun neticesinde otel yönetimi tarafından kadın turistin karantina odasına alındığını kaydeden Dimağ Çağıner, “Kamera görüntüleri incelenerek temaslı olduğu otel personeli karantinaya alındı, ayrıca kadının casinoya giriş yapmadığı sadece otel içerisinde dolaşımı olduğu tespit edildi. Otel tarafından gerekli önlemler alındı” açıklamasında bulundu.

“KENDİ İMKÂNLARIYLA AMBULANS UÇAKLA ÜLKESİNE DÖNEBİLİR”

Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili bilgi verildiğini ve Sağlık Bakanlığı ekiplerinin yaptığı doğrulama testi sonucunun da pozitif çıkması üzerine söz konusu turist kadının Acil Durum Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten Çağıner, “İddia edildiği gibi pozitif çıkan test yerine sahte negatif test verildi, sahte testle geri gönderilmeye çalışıyor gibi bir durum yok zaten söz konusu şahıs şu anda Acil Durum Hastanesi’nde gözetim altında tutuluyor. Eğer burada kalmak istemiyorsa ve Türkiye’de tedavi görmek istiyorsa tabi ki ambulans uçakla Türkiye’ye dönmek istemesi en doğal hakkıdır. Eğer otel ya da kendi imkânlarıyla bunu karşılarsa ambulans uçakla Türkiye’ye dönebilir ama öğrendiğim kadarıyla zaten sağlık durumunun iyi olduğu ve semptomsuz şekilde hastalığı geçirdiği bilgisi verildi” dedi.

“EKSTRA GÜVENLİKLİ BİR SİSTEM”

“Bizim prosedürümüzde zaten ikinci bir PCR testine ihtiyaç duyulmuyor fakat Türkiye’ye girişte böyle bir talep olduğu için bu durum bizim de avantajımıza oldu. Hem ülkemize gelmeden önce PCR testi yapılıyor, hem ülkeye girişte antijen test yapılıyor, hem de Türkiye’ye geri dönüş için bir kez daha PCR yapılıyor ve böylelikle sağlık açısından üst düzey bir güvenlik sağlanıyor” diyen Dimağ Çağıner, temaslılar da karantina altında tutuluyor ve onlara da yarın ikinci kez PCR testleri yapılacak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu