GenelKıbrısManşet

Din Görevlileri Derneği Başkanı İnik, halkın Kurban Bayramı’nı kutladı

 KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, halkın Kurban Bayramı’nı kutlayarak, barış ve huzur içinde bir bayram geçirilmesini temenni etti.

İnik, bayram mesajında İslam alemine bahşedilen bayramların toplumsal birlik ve beraberliğin kuvvetlenmesi için bir fırsat olduğunu kaydederek, “Birlik ve beraberliği göstermenin en güzel yolu muhtaç insanlara ulaşarak onların da bayram havasını yaşamasını sağlamaktan geçer” dedi.

Bayramların ferdin değil, toplumun manevi sevinci olduğunu da vurgulayan Gökan İnik, kurbanın Allah’a yakınlaştıran yüce bir ibadet olduğunu da ifade etti.

“Kurban, malımızı, canımızı ve bütün varlığımızı Allah yolunda feda etmenin temsili bir ifadesidir” diyen İnik, bu sabah namazla başlayan ve bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar süren teşrik tekbirlerinin unutulmaması gerektiğini de belirtti.

Kurbanların, eziyet verilmeden ehil kişilere kestirilmesi, çevrenin de temiz tutulması gerektiğine dikkat çeken Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökan İnik, mesajında bayram namazının saat 06. 10’da kılınacağını da hatırlattı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu