KıbrısManşet

Derya: Bazı kurumların bütçeleri gereksiz yere yükseltildi

CTP Milletvekilli Doğuş Derya özel sektör için kaynak arayan hükümete bazı kaynak önerilerinde bulundu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilli Doğuş Derya pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntı ve çalışamayan işçi ve işyerleri için kaynak önerilerinde bulundu

SESKIBRIS web tv’de katıldığı canlı yayında açıklamada bulunan Derya, partisinin ekonomi komitesinin olduğunu ve bu konuda çalışmalar yaptığını kaydetti, “Ben o çalışmanın nihai halinden bilgi sahibi değilim ama bu konuda kendi fikirlerimi” söyleyebilirim diyerek şu yorumda bulundu :

“Son bütçe döneminde bazı kurumların bütçelerinde yükseltmeye gidildi. Buradaki kaynakların kullanılabileceğini düşünüyorum. Mesela Güvenlik Kuvvetleri’nin yurt dışı görev yollukları yüzde 92 artırıldı. 1 Milyon 56 bin TL’lik bir artış. Pandemi döneminde yurt dışına gidiş geliş olmayacağı için bu kaynak kullanılabilir. Ayrıca Din İşleri Dairesi’ne 3 milyon 751 bin TL artırıldı. Yanlış anlaşılmasın insanların din ve vicdan özgürlüğü vardır, ibadet etmek isteyenler için Din İşleri Başkanlığı’nın bir bütçesi vardır ama burada bir yükseltmeye gitmek çok da rasyonel değildir. Dolasıyla ibadet edecek insan kalmayacaksa Din İşlerine 3 milyon gibi bir paranın ayrılması da çok mantıklı değil, bu bütçe de pandemi için kullanılabilir.”

“VERGİLER TAHSİL EDİLMELİ”

Doğuş Derya devletin toplayamadığı vergi borçları için de ayrı bir parantez açtı:

“Özel sektörde ödeyeceğini beyan ettiği verginin sadece yarısını ödediğini görüyoruz büyük sermaye gruplarının. Özel sektör vergisi olarak 1 milyon TL’nin üzerinde bir beyan yapılmıştı ama 500 bini toplanabildi.  Bu daha beyan edilendir, ciddi bir de kaçak vardır. Buradan da belirli bir kaynak yaratılabilir. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir. Ama kaynak da yaratamıyorsanız, insanların ödediği maliyetleri düşürmek zorundasınız.”

“MUHALEFETE SADECE BİLGİ VERİLECEK”

Doğuş Derya ekonomik paket muhalefetle de birlikte hazırlanacak söyleminin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekledi:

“Sayın Başbakan’ı dinledim, Salı günü muhalefet parti başkanlarıyla yapılacak toplantının hükümetin aldığı kararların muhalefete tebliğ edileceği bir toplantı olduğunu söyledi. Yani muhalefetin görüşlerini alıp buna ekleme şeklinde değil, ‘yetki bende’ üzerinde yaklaşıyorlar.. Salı günkü toplantıdan bir bilgilendirmedir ortaya çıkacak olan. Önerilerimize bugüne kadar kulak vermeyen yapının bundan sonra vereceğini de düşünmüyorum”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu