KıbrısManşetSağlıkToplum

Dinçyürek: “İhtiyaç çok fazla ancak bunu karşılayacak kapasite yetersiz”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, yaşlı bakımıyla ilgili sorunların ülkede uzun yıllardır var olduğunu söyleyerek, “İhtiyaç çok fazla ancak bunu karşılayacak kapasite yetersiz” dedi

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek de, yaşlı bakımıyla ilgili sorunların ülkede uzun yıllardır var olduğunu dile getirerek, sorunların çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İhtiyacın çok fazla ancak bunu karşılayacak kapasitenin yetersiz olduğunu ifade eden Dinçyürek, sıkıntının ana bacaklarından bir tanesinin bu olduğunu kaydetti. Yeni Girne Akçiçek Hastanesi’nin 2024 yılı ortalarında hizmete gireceğine işaret eden Dinçyürek, eski hastane binasını, rehabilitasyon merkezine dönüştürme planları olduğunu açıkladı.

Dinçyürek, hasta yatırmada sıkıntı olduğunu doğrulayarak, Kalkanlı Yaşam Evi’ne hasta yatacaksa önce hastaneden geçtiğini ve tıbbi bakıma ihtiyacı varsa Kalkanlı Yaşam Evi’ne yatırılmadığını belirtti. Hakan Dinçyürek, bakanlık olarak Kalkanlı’ya sağlık alanında lojistik destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

“Tüm hastaların sağlığı bizim gailemizdir, gerekeni yapıyoruz, yapacağız” diyen Dinçyürek, daha üst kalitede sağlık hizmeti verebilme adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Besim’in yerinden sorusu üzerine Dinçyürek, “Tıbbi bakıma ihtiyacı olan herkes Sağlık Bakanlığı’nın şemsiyesi altındadır” diyerek, bunun üzerinden polemik yapılmaması gerektiğini belirtti.

Dipkarpaz-Yenierenköy’de evde bakım hizmeti için bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Dinçyürek, Kuzey Sahil Şeridinde başka bir belediyede evde bakım için proje yaptıklarını da açıkladı. Hakan Dinçyürek, Anavatan Türkiye ile birlikte paralel çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Dinçyürek, eldeki imkânlarla mevcudun en iyisini yapmaya çalıştıklarını kaydederek, bir hafta içinde 103 tane yeni hemşirenin sağlık servislerine kazandırılmasını başardıklarını belirterek, birkaç gün içinde atamalarının yapılacağını açıkladı.

Her servisin hemşire talebi olduğunu dile getiren Hakan Dinçyürek, ülkenin çok fazla sağlık yatırımına ihtiyacı olduğunu belirterek, “2024 yılı içerisinde ne kadar çok sağlık çalışanını, sağlık servislerine kazandırabilirsek, hastalarımıza verdiğimiz hizmet rahatlayacak ve mevcut sağlık çalışanlarının da çalışma ortamı, huzuru daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Dinçyürek, “İhtiyacımız çok, dünya, teknoloji gelişiyor. İnsanımız her şeyin en iyisini hak ediyor. Görevimiz bunu hayata geçirmek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu