KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dinçyürek: Mağusa Devlet Hastanesi’nde Fako yöntemiyle göz ameliyatları başlayacak

Mağusa Devlet Hastanesi’nde Fako yöntemiyle göz  ameliyatlarının başlaması için Acil Durum Hastanesi’nde hizmet veren Nalbantoğlu Hastanesi Göz Servisi’nde eğitimler başlatıldı.

Bakan Dinçyürek başkanlığında yapılan toplantıda Mağusa Devlet Hastanesi’nde fako yöntemiyle göz ameliyatlarının başlaması için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Acil Durum Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, bu yönde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Dinçyürek, temel politikanın yapılma imkânı olan belirli ameliyatların Mağusa Devlet Hastanesi’nde de yapılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Dinçyürek, bu vesile ile hedefin Mağusa Devlet Hastanesi ile Lefkoşa  Nalbantoğlu Hastanesi işbirliğinde hastaların yük dağılımını sağlamak, Nalbantoğlu’nda merkezin rahatlaması, yoğunluğun azalması ve hastaya kendi bölgesinde hizmet alma imkânını sağlanacak aynı düzeyde sağlık hizmetini sunmak olduğunu kaydetti.

Dinçyürek, bu vizyonla Yeni Girne Hastanesi’nin tamamlanıp faaliyete geçmesiyle birlikte Girne Bölgesinde de halkımıza çok daha iyi imkânlarda sağlık hizmeti sunulacağını vurguladı.

Mağusa Hastanesi’nden 2 hemşirenin hizmet içi eğitim kapsamda belirli günlerde Acil Durum Hastanesi Göz Servisi’nde ameliyatlara eşlik ederek eğitimi tamamlayacağını belirten Dinçyürek, bu ameliyatların başlaması için gerekli mikroskopun alınmasının planlandığını ifade etti.

Dinçyürek, Fako cihazının Mağusa Hastanesi’ne gitmesi için de işlemler başlatıldığını açıkladı.

Toplantıda Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Cenk Soydan, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyılkan, Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kalfaoğlu, Göz Servisi Sorumlu Doktoru Firüzan Bardak, Özel Kalem Müdürü Mehmetali Hüdaverdi, Bakanlık Müdürü Ergin Tertemiz yer aldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu