GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dinçyürek: Maraş Bölgesi bizimdir diyorsak, gerekeni yapmak zorundayız

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlıkta 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenen yeni adımları BRT’de anlattı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlıkta 1 yıl içinde tamamlanması hedeflenen yeni adımları BRT’de anlattı.

52 Milyon TL proje değerindeki Maraş’a yeni sağlık merkezinin ihalesinin 3 Temmuz’da sonuçlanacağını belirten Dinçyürek, Gazimağusa Hastanesi’nin yükünün büyük oranda azalacağını ifade etti.

“Maraş Bölgesi bizimdir diyorsak, gerekeni yapmak da zorundayız” diyen Dinçyürek, yeni sağlık merkezinin bölge insanına çağdaş hizmet vereceğini kaydetti.

Dinçyürek, “ Sayın Başbakanımız Ünal Üstel’in ortaya koyduğu her bölgede daha iyi sağlık hizmeti talimatını, vizyonumuzla birleştirdik. Ekibimizle oturduk. Planlamamızı yaptık. Bölge bölge somut projelerimizi hazırladık. Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın büyük desteğini aldık. Şimdi projelerimizi adım hayata geçiriyoruz. Başta Sayın Yılmaz’a, Sayın Başbakanımıza ve ekibime çok teşekkür ediyorum” dedi.

134 Milyon TL’lik Güzelyurt Hastanesi tamamlama ihalesinin de 3 Temmuz’da sonuçlanacağını ifade eden Dinçyürek, Yeni Girne Hastanesi’nin de yıl sonu hizmete gireceğini söyledi.

Dinçyürek Lapta’ya 21 Milyon TL, Değirmenliğe de 28 Milyon TL karşılığında iki yeni sağlık merkezi için de 3 Temmuz’daki ihalenin sonuçlanacağını açıkladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’nda talep edilen eksiklikleri gidereceklerini ifade eden Dinçyürek, yeni devlet laboratuvarının yapımı için de bu hafta içinde ihaleye çıkılacağını, yeni laboratuvarın 91 Milyon TL’si Sağlık Bakanlığı kaynakları, 10 Milyon TL’si de Türkiye’den olacak şekilde inşa edileceğini söyledi.

Cengiz Topel Hastanesi’ne yeni acil servisi, Pamuklu’ya yeni hastane yapılacağı bilgisini de paylaşan Dinçyürek, “Karpaz’dan Yeşilırmak’a her noktada sağlık sistemine dokunduk. Bunları yaparken, Anavatan Türkiye ile birlikte eş zamanlı gece gündüz çalıştık. Biz kendi ev ödevimizi doğru yaptığımız sürece, ülkede mevcut siyasi istikrar devam ettiği sürece, Anavatan ile en üst düzeyde istişare sürdükçe aşamayacağımız sorun yoktur” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu