KıbrısManşetToplum

Dinçyürek soruları yanıtladı

Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmesi sırasında açıklamalrda bulunan CTP milletvekillerinin ardından Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek kürsüye çıkarak, soruları yanıtladı, katkı koyanlara teşekkür etti

Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek soruları yanıtladı.

Ortak kaygının toplum sağlığı olduğunu kaydeden Dinçyürek, koruyucu hekimliğin ve erken tanının öneminin bilinciyle hareket edildiğini belirterek, bütçede görünmeyen ya da düşük bütçeli görülen kalemlere ilişkin sorulan soruların cevabının, ülkeyi her zaman destekleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleri olduğunu kaydetti.

Bakanlığın sağlık fonuna da dikkat çeken Dinçyürek, bu sene bu fondan birçok ihtiyacın karşılandığını belirtti.

9 sağlık merkezinde kadın doğum hizmetinin verildiğini söyleyen Dinçyürek, 8 sağlık merkezinde de dahiliyenin olduğunu ifade etti.

Dinçyürek, Erenköy’de çalışmayan röntgen cihazına ilişkin çözüm bulunduğunu ve cihazın 2024 yılı başında çalışmaya başlayacağını ifade etti, bölgede yapmayı planladıkları evde bakım hizmeti projesini de paylaştı.

Ambulans alımı için ihaleye çıkıldığını ve ardından gelecek diğer bir ihaleyle ambulans sayısının 10’a çıkacağını söyleyen Bakan Dinçyürek, dile getirilen projelerin hayata geçmediği yönündeki eleştirilere işaret ederek, gelecek sene bütçe görüşmelerinde yapılmış olan projeleri konuşuyor olacaklarını söyledi.

Dinçyürek, sağlıkta başarı için bina yapımı ve araç alımının yeterli olmayacağını, bunun için sistemin kurulması, planlama yapılması ve insan kaynaklarının doğru yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Hasta haklarının da kendileri için öncelikli olduğunu kaydeden Dinçyürek, sistemin merkezine “bireyin” konulmadığı sürece başarılı olunamayacağını söyledi. “Hepimiz halka hizmet için varız” diyen Dinçyürek, temel stratejilerinin yangının büyümeden söndürülmesi olduğunu ifade etti.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ YARIN DEVAM EDECEK

Milletvekilleri ve Sağlık Bakanı Dinçyürek’in konuşmaların ardından, bütçe oy çokluğu ile kabul edildi.

Sağlık Bakanlığının da bütçesinin kabul edilmesiyle, bugünkü görüşmeler tamamlandı. Meclis Genel Kurulu, yarın Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütçelerini görüşecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu