GenelKıbrısManşetSiyaset

Direne direne kazandılar

Ciddi tepkilere ve tartışmalara neden olan yerel yönetimler reformuna ilişkin yasa tasarısının oylaması, belediye emekçilerinin Cumhuriyet Meclisi dışında, muhalefet vekillerinin ise komite toplantısındaki yoğun mücadelesi sonucunda ertelendi

Ciddi tepkilere ve tartışmalara neden olan yerel yönetimler reformuna ilişkin yasa tasarısının oylaması, belediye emekçilerinin Cumhuriyet Meclisi dışında, muhalefet vekillerinin ise komite toplantısındaki yoğun mücadelesi sonucunda ertelendi

MECLİS’İ İNLETTİLER… Yeniboğaziçi, Dikmen, Serdarlı, Alayköy ve Esentepe Belediyeleri’nin, Cumhuriyet Meclisi İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nde görüşülmekte olan yerel yönetimler reformuna ilişkin yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Meclisi önünde gün boyunca devam ettirdikleri eylem olumlu sonuç verdi. Meclis’in kapısını zorlayan, yasa tasarılarını kornalar ve sloganlarla protesto eden öfkeli kalabalık, Cumhuriyet Meclisi ön ve arka girişlerinin yanı sıra, söz konusu güzergâhları da trafik akışına kapattı. Polisle eylemcilerin sıklıkla karşı karşıya geldiği eylemde, Polis Özel Harekât ekipleri de hazırda bekletildi.

SÜRESİZ GREV KARARI ASKIYA ALINDI… Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ile Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ)’in “Belediyelerin Birleştirilmesi Yasa Tasarısı”nın Cumhuriyet Meclisi İdari İdari Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nden geri çekilinceye kadar bugün 08.00’den itibaren örgütlü oldukları tüm belediyelerde süresiz greve gitme yönünde aldıkları karar da askıya alındı. Komite toplantısından ayrılan hükümet kanadının, toplantı masasına geri dönmesi neticesinde, saat 01.15’e kadar devam eden yoğun tartışmaların ardından hükümet kanadı ile muhalefet arasında bir uzlaşıya varıldı. Dev-İş tarafından konuya ilişkin yapılan son dakika açıklamasında; “5 siyasi partinin de uzlaşısı neticesinde, mevcut yasa tasarısı oylanmayıp haftaya Salı gününe kadar uzlaşı zemini aranacağından, ilan edilmiş olan grevimiz, haftaya Salı gününe kadar askıya alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

UZLAŞI KARARININ ARDINDAN KİM NE DEDİ?

ŞAHALİ: GERÇEK BİR REFORM İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ… “01.15’te gergin komite toplantısına noktayı koyduk. Henüz hiçbir şey olmadı ancak hiçbir şey de bitmedi” diyen Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Erkut Şahali, “Biz inançla, ısrarla kaosun önünde durmaya ve gerçek bir reform için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

HARMANCI: UMARIM BU KEZ ORTAK AKIL VE BİLİM YOLU AÇILIR… Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “Halka rağmen bir şey yapılamaz. Direnenler bir cephe kazandı. Komite durdu, salı gününe kadar bir opsiyon sağlandı” diyerek, “Umarım bu kez ortak akıl ve bilim yolu açılır” temennisinde bulundu.

KİŞİ: BEN YAPTIM OLUR ZİHNİYETİ İLE HAREKET EDİLEMEYECEĞİ ANLAŞILMIŞTIR… Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Kale Kişi, “Gece sonunda her şeyden bağımsız söylenecek şey; ben yaptım olur zihniyeti ile her aklına esenin yapılamayacağı anlaşıldı sanırım. Belediyelerine sahip çıkan 3 gündür direnen Belediye emekçileri ve komitede baskıcı zihniyete kök söktüren milletvekillerimiz büyük bir takdiri hak ediyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu