KıbrısManşetToplum

Dışarda yağmur dursa içerde durmuyor

Lefkoşa-Kafesli Mahallesinde yaşayan Fatma-Rüştü Güner çifti, duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor

Lefkoşa-Kafesli Mahallesinde yaşayan Fatma-Rüştü Güner çifti, duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyor. Maddi imkansızlıklar içinde boğuşan yaşlı çift, aldıkları emekli maaşı ile ayakta durmaya çalışıyor. Güner çiftinin havaların soğuması ile korkulu rüyası yine başladı, dışarda dursa da evde durmayan yağmur hasta çifte zor günler yaşatıyor.

Türkiye’den 4 yıl önce adaya gelen ve buldukları kiralık eve sığınan Güner çiftinin kızlarının maddi durumu da iyi değil.

Anne ve babasına gıda yardımı dışında bir şey yapamayan Güner çiftinin tek kızlarının da eli kolu bağlı.

Aylık 2 bin TL kira ödedikleri evin düzenini de sağdan soldan gelen yardımlarla yaptıklarını anlatan Fatma Güner, evin banyo, tuvalet ve mutfağının bahçede olduğunu söyledi.

MUTFAKTA BANYO YAPIYORLAR…

Sağlık problemleri de yaşayan çiftin kaldıkları ev günümüz şartlarına göre uygun değil. Bahçe duvarı yıkılma korkusu ile yaşayan çift iki odalı evin sadece oturma odasını kullanıyor. Diğer odanın tavanının akıttığını dışarda duran yağmurun evde durmadığını anlatan çift, “Havalar çok soğuk, ısınabileceğimiz sobabımız bile yok. Aldığımız maaş ilaçlarımıza bile yetmiyor, sağlık karnemiz olmadığı için ücretsiz bakınamıyoruz, ilaçlarımızı temin edemiyoruz” dedi.

Banyo ve tuvaletleri neredeyse kullanılmaz halde olan çiftin banyo kapısı bile yok. Kışın banyolarını yemek pişirdikleri yerde mutfakta yapan Güner çifti, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi.
HER YER YAMALI…

Yardıma muhtaç Güner çiftinin oturduğu evin eski kiracısı su borcunu ödemediği için suyu da satın almak zorunda. Fatma Güner ileri derecede şeker hastası olduğunu bu yüzden de ilaçlarını bile çoğu zaman eksik aldığını söyledi. Eve tadilat yapacak maddi durumları olmayan çiftin yaşadığı ev bakımsızlıktan neredeyse çökmek üzere.
Evin bir odasını kullanamayan çift, yağmur akıttığı için tavanını kartonlarla kapattı. Mutfak tavanı da delinen evin neredeyse her köşesi yamalı.

DEVRİM DEMİR – GIYNIK ÖZEL

Diğer Haberler

Başa dön tuşu