KıbrısManşet

Dışişleri Bakanlığı’ndan korkunç ve nefret dolu açıklama!

Tahsin Ertuğruloğlu’nun Bakan olarak bulunduğu Dışişleri Bakanlığı korkunç ve nefret dolu bir açıklamaya imza attı

Tahsin Ertuğruloğlu’nun Bakan olarak bulunduğu Dışişleri Bakanlığı korkunç ve nefret dolu bir açıklamaya imza attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin teklifini kabul ettiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Öte yandan AKEL az önce yayımladığı bir haberde, Arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye gitmek için hazırlık yaptığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Dimitriou’nun Twitter hesabından KC’nin Türkiye’ye arama kurtarma ekibi gönderilmesi yönündeki teklifinin Türkiye tarafından kabul edildiğine ilişkin bir paylaşım yapıldığının bilgilerine geldiği ifade edilirken, söz konusu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu korkunç ifadelere yer verildi:

“Rum tarafı böylesine insancıl bir konuyu bile istismar ederek kendi lehine siyasi manipülasyon yapmaya devam etmektedir. Rum tarafınca yapılan bu yöndeki yalan yanlış açıklamalara itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine getiririz.”

AKEL hazırlık duyurusu yaptı

AKEL tarafından az önce yapılan açıklamada ise, depremden zarar gören bölgelerdeki çalışmalara yardımcı olmak için Kıbrıs Cumhuriyeti’nden de bir kurtarma ekibinin Türkiye’ye gitmek üzere hazırlık yaptığı ifade edildi. Açıklamada, ilk aşamada gidecek grupta 20 kişilik arama-kurtarma ekibi elemanı ve bir doktorun yer alacağı belirtildi.

AB, Sivil Koruma Mekanizması aracılığıyla bin 180’den fazla kurtarıcıyı Türkiye’ye seferber etti

AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkrezi tarafından yapılan açıklamada ise, Türkiye tarafından talep edilen yardımın ardından Arnavutluk ve Karadağ ile birlikte 19 AB üye ülkesinin (Avusturya, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çekya, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, italya, Malta, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve ispanya) Türk makamlarıyla koordineli şekilde ekipler yolladığı ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu