KıbrısManşet

Dışişleri’nden Güney’e Mavros tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Güney'de gerçekleştirilen bir askeri tatbikata terörist başı Öcalan'ın Rum pasaportunda ismi bulunan Lazaras Mavros'un da katılmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir askeri tatbikata terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros’un katılmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Eli kanlı terör örgütü PKK’ya verilen destek, Rum tarafının ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ politikası güttüğünün açık bir göstergesidir. ” denildi.

Rum Kesimi’nin meydan okuyan bu tutumunun sadece bölgedeki huzur ve istikrarı bozmakla kalmayıp, taraflar arasındaki güvensizliği de derinleştirdiği vurgulanan açıklamada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Adadaki güvenliğinin yegane koruyucusu olan Anavatan Türkiye’nin desteği ile Kıbrıs Türk Halkının siyasi hak ve çıkarlarını koruma kararlılığındadır.” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Terörist başı Abdullah Öcalan yakalandığı zaman üstünde bulunan sahte Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki askeri tatbikatta hiç çekinmeden silah tutarken boy göstermiştir. Rum tarafının son dönemde, Papazlara silah talimi yaptırma dahil, kışkırtıcı askeri faaliyetleri kapsamındaki bu hareketi şiddetle kınıyoruz.

Türkiye’de yıllardır binlerce kardeşimizin canına kıyan eli kanlı terör örgütü PKK’ya verilen destek, Rum tarafının “düşmanımın düşmanı dostumdur” politikası güttüğünün açık bir göstergesidir. Türkiye’nin ulusal çıkarlarına zarar vermeyi amaçlayan ve Türk düşmanlığını perçinlemek için elinden geleni yapan Rum yönetiminin, barış ve huzur içinde bir gelecek inşa etme yönündeki söylemlerinin sadece samimiyetsiz ifadelerden ibaret olduğu anlaşılmaktadır.

GKRY’nin meydan okuyan bu tutumu sadece bölgedeki huzur ve istikrarı bozmakla kalmayıp, taraflar arasındaki güvensizliği de derinleştirmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Adadaki güvenliğinin yegane koruyucusu olan Anavatan Türkiye’nin desteği ile Kıbrıs Türk Halkının siyasi hak ve çıkarlarını koruma kararlılığındadır.”

Kısa bir süre önce gerçekleştirilen Rum Milli Muhafız Ordusu’nun askeri tatbikatında yeni bir skandala imza atılmış, tatbikata katılanlar arasında terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın yakalanmadan önce kullandığı sahte pasaportta ismi bulunan Rum gazeteci Lazaros Mavros da yer almıştı.

Rum Kesimi’nde daha önce papazlara atış talimi yaptırılması tepki toplamıştı. Rum kesiminde farklı bölgelerde Öcalan’a destek eylemleri de yapılmıştı.

Bu yılın başında GKRY’de terör örgütü PKK/PYD’ye temsilcilik açma izni verilmiş, Türkiye ve KKTC buna tepki göstermişti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu