KıbrısManşetSiyaset

Dışişlerini de maskaralığa çevirdiler

Bir Kıbrıslı Türk olarak bu köhne anlayıştan hicap duyuyorum, ve elbette bu rezilliği kınıyorum. Maria emekçi maronit bir Kıbrıslı yurttaşımız, ve elbette Anayasa’nın verdiği seçme seçilme hakkına sahiptir

Muhtarlığa aday olan Kormacit köyünün muhtar azası Maria Skoullou, mevcut Maronit muhtar Antonis Skullo tarafından Dışişleri Bakanlığına şikayet edildi. Dışişleri Bakanlığı da  gerekçesiz şekilde Skoullou’nun adaylığa uygun olmadığına karar verdi. Bu kararın altındaki nedenin ise izahı yok. Şöyle ki; Dışişleri Bakanlığı, Maria Skoullou’nun adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması yayımlayarak, “somut gerekçelere” bağlı olarak Skoullou’nun adaylığının kabul edilmediğini söyledi. Ve fakat Somut gerekçelerin ne olduğu ise açıklanmadı.

Maria Skollu…Bu ülkenin bir bireyi. Bu topraklarda doğdu ve yaşıyor. Yıllardır Kormacit köyünde annesi ile birlikte kasaplık ve restoran işletmeciliği yapan Kıbrıslı, Maronit ve kadın. Öyle kolay değil onun gibi mücadele ederek yaşamak. Kıbrıs’ta yaşayıp da Maria’nın restoranına uğramayan ender insanlardan biriyim. Bu da benim ilgisizliğim olsun. Elbet bir gün mutlaka gideceğim. Hoş bugün kendini milliyetçi diye tanımlayanlar dahil, misafirlerini onun restoranında ağırlayan çok kişi var. Maria, en doğal hakkı olan kendi köyüne muhtar olabilmek için aday oldu. Ancak bu sığ ve faşist zihniyetli, ırkçı ve şovenist anlayışı temsil eden Dışişleri Bakanlığı , Maria’nın başvurusunu Maronit olduğu için kabul etmedi. Kuzeyde yaşayan Kıbrıslı Rumlar gibi, Kıbrıslı Maronitler de maalesef bu sığ zihniyetin ayrımcılığına maruz kaldı. Sevgili Maria’nın Tüm evrakları tamam olduğu halde ve tüm koşulları bir tamam yerine getirdiği halde böylesi bir rezillikle karşı karşıya kaldı. İlahların atadığı hükümetin, yine ilahlar tarafından atanan Dışişleri bakanı, halk tarafından seçilmemiş bir kişi, bu ülkenin halkı arasında ayrım yapabilecek haddi kendinde görebiliyor.

Bir Kıbrıslı Türk olarak bu köhne anlayıştan hicap duyuyorum, ve elbette bu rezilliği kınıyorum. Maria emekçi maronit bir Kıbrıslı yurttaşımız, ve elbette Anayasa’nın verdiği seçme seçilme hakkına sahiptir. Kaldı ki Maria Hanım’ın sicili de buna müsait, yani kriterlere de uyumlu.. Hal böyleyken siz kalkıp güvenlik ya da başka abuk sabuk bir gerekçe göstererek bu hakkı elinden alamazsınız. Maria ile aynı toprakların insanı olmaktan elbette  gurur duyuyorum. Ve fakat ülkemi siz ve sizin gibi ırkçı, kafatasçı faşist anlayışı benimsemiş insanların yönetmesinden çok büyük hicap duyuyorum.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu