GenelKıbrısManşetSiyaset

Dizdarlı Dr. Fazıl Küçük’e yapılan hakaretlere sessiz kalmadı

 

Tarihi bir dizi olarak yayın hayatına giren ‘Bir Zamanlar Kıbrıs’ dizisinin kurgu ve tarih yanlışları tartışılmaya devam ederken Orhan Baylan isimli şahsın Kıbrıslı Türklerin lideri Dr. Fazıl Küçük hakkında yaptığı çirkin yorumların ve ateist, dinsiz söylemlerinin ardından Dr. Bülent Dizdarlı sessizliğini bozdu.

Dizdarlı, “dinsiz dediğiniz şahıs din vergisi çıkarıp imamların düzenli bir gelirinin olmasını sağladı, camilerin bakımını yaptırdı” dedi ve sordu “Bunu yapan şahıs dinsiz mi oluyor?”

Youtube kanalı üzerinden Dr. Fazıl Küçük’e hakaretler yağdıran Orhan Baylan’ın çirkin ithamlarına karşı sessizliğini koruyamayan Dizdarlı, Evkaf’tan emekli 88 yaşındaki babasının söylediklerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Dr. Bülent Dizdarlı babasının ifadelerini kullanarak “Evkaf idare olarak devraldığımızda Dr. Küçük önce Din Vergisi çıkardı ve camilerde cemaat bağışlarıyla görev yapan ve çok mağdur durumdaki imamlar maaşa bağlandı.  İmamlar ödendi, camilerin bakımı yapıldı şimdi bunu yapan dinsiz mi oldu?” diye sordu.

Dizdarlı’nın sosyal medya paylaşımının tamamı şöyle;

Evkaftan emekli 88 yaşındaki babam soruyor:
” Evkafı idare olarak devraldığımızda doktor önce Din Vergisi çıkardı. Bunun amacı camilerde cemaat bağışlarıyla görev yapan ve çok mağdur durumdaki imamlara maaş bağlamaktı. Dr Niyazi Manyera’da destek vermişti. Tam 4 gün dairede gece gündüz çalıştık. Kimin ne vergi vereceğini saptadık. İmamlar ödendi. Artan paraynan camilerin bakımları yapıldı. Bunu yapan mı dinsiz oldu şimdi?”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu