GenelKıbrısManşet

Dizdarlı: Kelepçeyle de olsa ev karantinasına izin vermek büyük macera

Nalbantoğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, aşılanma ve turizmin açılımı konusunda eleştirilerde bulundu

 

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dizdarlı, KKTC’nin aşılanmasının tamamlanmadan Türkiye’nin de içinde bulunduğu girdaptan çıkmadan turizmi açmanın büyük macera olduğunun altını çizdi.

Astrazeneca aşısına karşı alınan tavrı da doğru bulmadığını ifade eden Dizdarlı, “Milyonda sekiz olma olasılığı bile tam saptanamayan bir komplikasyon için ulaşılan aşıyı ret etmek tam bir aymazlıktır” dedi.

Dizdarlı’nın açıklamasının tamamı ise şöyle:

1…K.K.T.C de aşılanma tamamlanmadan , Türkiye girdiği girdaptan çıkmadan burada turizmi oraya açmak ,kelepçeyle de olsa ev karantinasına izin vermek büyük macera.
Hükümet turizm çalışanlarının mağduriyetini gidermek için başka yollar bulmalı.
2.. Astrazeneca aşısına karşı alınan tavır doğru değil. Milyonda sekiz olma olasılığı bile tam saptanamayan bir komplikasyon için ulaşılan aşıyı ret etmek tam bir aymazlıktır. Aşının milyonda 8 olasılıkla yaratacağı düşünülen komplikasyonuna karşı tedbir alınarak aşılandırmaya devam edilmelidir. Aşısızlık maceranın ikinci perdesidir

Diğer Haberler

Başa dön tuşu