KıbrısManşet

Dizdarlı: Onlar da mı Türkiye’den gelecek?

Lefkoşa Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı dünyadaki ve KKTC’deki Covid-19 durumu ile ilgili açıklama yaptı

GIYNIK ÖZEL-Sosyal Medya

Lefkoşa Devlet Hastanesi eski Başhekimi Bülent Dizdarlı dünyadaki ve KKTC’deki Covid-19 durumu ile ilgili açıklama yaptı

Dizdarlı yaptığı açıklamada ikinci dalganın boyutuna ve dünyadaki artırılan önlemlere değindi.

Alınan tedbirlerin yetersizliği sonucu bulaşın hızla yayıldığını kaydeden Dizdarlı, yeni yapılan Pandemi Hastanesi ile ilgili de bir takım soruların cevaplanması gerektiğini belirtti.

Dizdarlı’nın açıklaması şu şekilde;

“DÜNYA’DA VE BİZDE COVİD-19 SON DURUMU

Dünya üzerinde ki covid-19 salgını, ikinci dalga boyunu artırmaya başladı. Özellikle hava ısısının düşmeye başlamasıyla, insanların açık alanlardan ziyade kapalı alanlarda toplanmaya başlaması bunun başlıca etkeni oluyor. Bazı ülkeler sınır kapılarını kapadı. Bazıları tekrar sokağa çıkma yasağını koydu.

Bu durum maalesef kuzeyimizde ki Türkiye ve Güneyimiz deki G. Kıbrıs için de geçerli. Salgın alınan tedbirlerin yetersiz kalması sonucu geometrik bir hızla artıyor. Biz hâlâ tam açılmamanın avantajlarını kullanıyorsak da bunun ne kadar sürebileceğinden hiç emin değilim. Önümüzdeki dönemde çok daha radikal kararların alınmaması için şimdiden bazı ekstra tedbirlere ihtiyaç vardır.

Umudum ise aşılar. Amerikan ve İngiliz aşıları henüz umut vermiyor. Almanya’da yapılan aşının hızla devreye girmesi için çalışmalar hızlandı.  Tüm fazlardaki denemelerden başarıyla geçen bu aşı, ciddi bir umut kaynağı gibi görünüyor.

Anlamadığım nokta ise Rus aşısının neden dikkate alınmadığı. Putin biz seçim sürecine takılmışken, ikinci başarılı Rus aşısını ilan etmişti.  Her nedense her iki Rus aşısına karşı da batıdan çekimser ihtiyatlılık davranışı sergilenmekte, hatta dudak bükülmektedir.

Açıkçası ben pek öyle düşünmüyorum. Uzay teknolojisine sahip yüz milyonlarca nufüsa sahip bir ülkenin bu aşıları kendi insanına uygulamaya başladığı bir dönemde, batının uzak kalışının sadece rekabet ve biraz da kıskançlık duygusuna bağlı olduğunu düşünmeye bile başladım.

İşte dünyada durum böyle …

Peki ya biz?”

Sahi acil durum hastanesinde çalışacak personel belirlenip eğitimleri yapıldı mı? Yoksa onlarda mı Türkiye’den gelecek?”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu