GenelKıbrısManşet

KTAMS Başkanı Bengihan’dan, Maliye Bakanı Oğuz’a istifa çağrısı

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un Türkiye’den para gelmezse Cuma günü maaşları ödeyemeyeceğini açıklaması üzerine, “Böyle Maliye Bakanlığı’nı benim 18 yaşındaki oğlum bile yapar. Sayın Maliye Bakanı da hükümette biran önce istifa etsin” dedi.

Maliye Bakanı Dursun Oğuz’un, 2021 Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü çerçevesinde bugün-yarın Türkiye’den bir kaynak beklediklerini ifade ederek, kaynağın gelmemesi halinde Cuma günü kamu maaşlarını ve belediyelerin katkılarının ödenemeyeceğini açıklaması üzerine KTAMS Başkanı Güven Bengihan tepki gösterdi.

Bengihan, “Böyle Maliye Bakanlığı’nı benim 18 yaşındaki oğlum bile yapar. Parayı Türkiye Cumhuriyeti devleti gönderdikten sonra bunun dağıtılması görevini yapmak marifet değildir. Türkiye gönderdiğinde sadece dağıtım görevini üstleneceklerse bu kişilere gerek yoktur. Sayın Maliye Bakanı da hükümette biran önce istifa etsin” dedi.

“Eylemse eylem, mücadeleyse mücadele, üzerimize düşen görev ne ise her şeyi yapmaya sendika olarak hazırız” mesajı veren Güven Bengihan, “Makam araçlarının yenilendiği bir dönemde Türkiye para vermezse maaş ödeyemem yaklaşımını kabul etmiyorum. Sayın Maliye Bakanı da hükümette biran önce istifa etsin” çağrısı yaptı.

“Özel ve kamu çalışanlarından kesintiler yapıldı, peki sermaye ve patronlardan kesinti ya da ek vergi istendi mi?” sorusunu yönelten Bengihan, “Devlet kendi gelirlerini artırıcı önlemler üretmek yerine gelirleri düşürmek için sermayeyi dışarda tuttu” yorumunda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu