DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Doç. Dr. Bilge Azgın seçime dair değerlendirmelerde bulundu

Yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine dair paylaşımlarda bulunarak, seçimi değerlendirdi

Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Siyaset Bilimci Doç. Dr. Bilge Azgın yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine dair bir gözlemde bulundu. Gözlemlerini sosyal medya üzerinden bir paylaşımla paylaşan Azgın, dünya genelinde bir süredir seçim çalışmalarının adil ve özgür bir ortamda yapılmadığına dikkat çekti.

Doç. Dr. Bilge Azgın’ın paylaşımı şu şekilde:

“İlginç bir seçim oluyor…

Ersin Tatar ve örgütü birçok farklı bölgede oldukça hummalı ve etkili bir çalışma yürütüyorlar. Ev ev dolaşıp yakın temaslı bir çalışma tarzı içindeler. En azından sahada örgütsel üstünlüğü ele geçirmişler gibi görünüyor.

Akıncı koalisyonunun bu tarz yakın temaslı bir çalışma biçimi yok. Bununla birlikte köşesine çekilmiş ve sessiz kalmayı tercih ettiği halde olup bitene tepki duyan bir kesim de mevcut.

Bakalım yarın tüm bunlar sandığa nasıl yansıyacak….

Seçim sonuçlarından bağımsız şekilde şimdiden yazmak sanırım daha isabetli olur.Dünya geneline baktığımızda son 5-10 yıldır, seçim yarışlarında olan rakip adayların birbirleriyle adil ve özgür bir ortamda yarışmadıklarını daha da bariz bir biçimde gözlemliyoruz. Birçok farklı ülkede bu gidişatı gözlemlemek mümkün.”

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu