EğitimKıbrısManşet

Doç. Dr. Yurtsever: Öğrenci memnuniyeti faktörü, vazgeçilmezdir

Girne Amerikan Üniversitesi'nde Doç. Dr. Serdar Yurtsever 'öğrenci dekanı' olarak göreve gelmesinin ardından; Tüm öğrencilerine çağrıda bulunarak, üniversite hayatını olumsuz etkileyen akademik veya özel sorunlara karşın “birliktelik” mesajı verdi

Öğrencinin başarısızlığı, “öğrencinin gerçek yeteneği ile okuldaki başarısı arasında görülen farklılık” olarak tanımlanıyor. Bu “farklılığı” yaratan faktörler arasında, “motivasyonun düşük olmasının” önemli rol oynadığı düşünülmekte. Motivasyonun artırılabilmesine yönelik uygulamalar içinde, çağdaş üniversitelerin en önemli akademik rehabilitasyon unsurlarından biri de ‘Öğrenci Dekanlığı’.

Girne Amerikan Üniversitesi’nde Doç. Dr. Serdar Yurtsever ‘öğrenci dekanı’ olarak göreve gelmesinin ardından; Tüm öğrencilerine çağrıda bulunarak, üniversite hayatını olumsuz etkileyen akademik veya özel sorunlara karşın “birliktelik” mesajı verdi.

GAÜ’den verilen bilgiye göre; Geçtiğimiz günlerde Üniversitenin ‘Öğrenci Dekanlığına atanan Doç. Dr. Serdar Yurtsever konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Üniversitenin rehabilitasyon amaçlı diğer girişimlerinin yanında, ‘Öğrenci Dekanlığı’nın; ‘bir varlık’ olarak öğrenciye tamamen odaklı bir akademik birim. Amaçlarımız, ‘GAÜ Deneyimi’nin daha keyifli, başarılı ve sorunsuz geçmesine yardımcı olmak ve olası sorunların, genç bireylerin hayatını olumsuz etkilemesi risklerine engel olmaya çalışmak. Dekanlığımız, rektörlüğe doğrudan bağlı ve öğrenciler ile üniversite yönetimi arasında ‘köprü’ vazifesi gören bir birim. Öğrencilerimizin duyabileceği kişisel mahremiyet kaygılarını gözeterek sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalışacağız.Öğrencilerimiz, hiç tereddüt etmeden; Özel, akademik veya idari tüm sorunlarını, her konudaki dilek, istek ve önerilerini, ‘Öğrenci Dekanlığı’ ile paylaşabilirler. Bir diğer amaç ise şöyle özetlenebilir; Öğrencilerimizin, yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olarak, hayat boyu yararlanacakları becerilerin farkındalığını varabilmelerini sağlayacak etkinlikler ile farklılıklarını; zenginlik olarak görerek, onların birlikte yaşama kültürünü de güçlendirmektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“EN ÇOK ÖĞRENCİSİ OLAN BİZİZ!”

GAÜ Öğrenci Dekanlığı’nın ana refleksinin; ‘dinlemek’ olacağını dile getiren Doç. Dr. Yurtsever; Öğrenci açısından, özel ve akademik sorunların paylaşılmasının, ‘karşınızdaki muhatabın samimiyeti ve içtenliği’ ile ilintili olacağının bilinciyle hareket edeceklerini vurguladı. Yurtsever; “Öğrencilerin, üniversite yaşamına ilişkin sorun veya sorunlarının ortaya çıkması halinde; Sorunlarını dinleyerek, ilgili idari ve akademik birimler ile iş birliği içinde, sorunlara çözüm arayacağız. Bu sorunlar karşısında, akademik ve idari birimler arasındaki koordinasyonu sağlayacağız. Kampüs yaşamına ilişkin akademik, sosyal ve idari başvurularını değerlendirip, yönlendireceğiz. Sosyal etkinlikler, barınma ve ulaşım gibi alanlarda da katılım ve yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalar yapacağız. Onlara yönelik; Daha etkin ve verimli bir öğrenim ortamı oluşması için, destek sağlarken, çok önemli gördüğümüz konu olan; Maddi destek gereksinimi duyan öğrencilerimizi belirleyebilmek ve çalışma bursu sağlayabilmek için gözlem gücümüzü artırıp, hali hazırdaki burs mevzuatını daha da etkin kılabileceğimizi de düşünüyorum. Çünkü, öğrenci memnuniyeti faktörü vazgeçilmezdir. Öğrencilerimizin çok yoğun olarak benimseyeceği;  ‘En çok öğrenciye sahip yani kalabalık ve pozitif sonuçlara ulaştırabilen bir akademik yapı oluşturabilmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu