FutbolKıbrısManşetSporToplum

Doğan Güneş

Yakın gelecekte de Girne Merkez’de çok katlı idâri bir bina, Karaoğlanoğlu tarafında da çok sağlam bir performans merkezinin açılışını yapacaklar

Doğan Türk Birliği; Limasol’da doğup da Girne’de yaşayan kravatlıların takımı sarı lâciler. İyi saatte ve nurlarda olsun Kıbrıs (Cumhuriyeti) Futbol Ligi’ne 2 kez gol kralı olarak kapak yapan bir efsânenin takımı a Sevim Ağabey (Ebeoğlu) rahmetler büyük topçuydu vesselâm. Belki  de tarihin en iyisiydi. Selmiye’de uğurlanmıştı muhterem.

Neyse, 1938’de doğdu bizim Doğan. İşte, 38’in ağustos ayında rahmetli dişçi Hüseyin Şefik’in evinde ağır abiler bir araya geldiler; İrfan Demirel, Hüseyin Rızkı, Mustafa Kemal Efendi, Hüseyin Amerikalı, Ahmet Besim, Lütfi Besim, Sıtkı Havanik, Ziya Rızkı, Melih Bey, Hüseyin Şefik, Münip Çaylak, Mehmet Ali Ertuğrul, Salih Alpay İmamzade, Osman Nurettin, Ali Kaptan Osmancık, Mehmet Fevait, Hüseyin Piskobolu ve Ferit Hakkı adlı büyüklerimiz ilk kez Limasol’da da milli bir bütünlük için düğmeye bastılar.

Bu kulüp 1952 yılında Doğan Güneş adlı kulüple birleşerek bugünkü adını aldı. Ve de Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun da (1955) ilk şampiyonudur. Bir çok kez şampiyon oldu, bir çok futbolcu ve de başarılı futbol adamı/yöneticisi yetiştirmiş köklü bir kulüp Doğan.

Yakın gelecekte de Girne Merkez’de çok katlı idâri bir bina, Karaoğlanoğlu tarafında da çok sağlam bir performans merkezinin açılışını yapacaklar. Milyonlarca Sterlin atılmış Cennetlik İşlere adanmış bir hayat gördük Bayar Yönetimi’nde. Sonuçta sadece Doğan için değil, Güney ötesi bir Kuzey mâbedi yakındır. Nerden nereye; Doğan Güneş yöneticilerine de bin selâm. Tebrikler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu