KıbrısManşetSiyaset

Doğancı halkı barışa, inanç ve destek mesajı verdi

Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP), Annan Planı referandumunun 20’nci yılında “Varız, Tarih Yazarız” başlığıyla başlattığı panel dizisi ve etkinlikler bu akşam Doğancı’da devam etti. Doğancı halkı, köy meydanında barış ateşini yaktı. Ayrıca bu akşam Doğancı’da “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci” konulu panel gerçekleştirildi.

Haber: Güren TİLKİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), Annan Planı referandumunun 20’nci yılında “Varız, Tarih Yazarız” başlığıyla başlattığı panel dizisi ve etkinlikler bu akşam Doğancı’da devam etti. 18:30’da köy meydanında Barış Ateşi yakıldı.

Bu ateşin, Doğancı Köyü’nün öncülüğünde yakılmış ve o zamandan beri “Barış Ateşi” olarak bilindiğine işaret eden vatandaşlar, Doğancı Köyü,’nün Annan Planı Referandumu’nda “evet” oyu veren köylerden biri olduğunu söyledi. Köy halkı, barışa olan inancını ve desteğini göstermek için köy meydanında ateş yakarak kutlama yaptı. Ateşin yakılmasının, sadece Doğancı Köyü için değil, tüm Kıbrıslılar için önemli bir anlam taşıdığına da işaret eden Doğancı halkı, bu ateşin, barışa olan inancın ve umudun hala canlı olduğunu gösterdiğini ayrıca, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar arasındaki uzlaşının ve bir arada yaşamanın hala mümkün olduğunu da simgelediğini belirtti.


Barış ateşinin yakılmasının ardından, Fatma Ekenoğlu moderatörlüğünde, konuşmacılar Ferdi Sabit Soyer ve (BMBP – Dönemin Sendikacıları), “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci” konusunda panel gerçekleştirdi.

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu