GenelKıbrısManşetSiyaset

Doğancı’da barış ateşi yeniden yandı

Annan Planı Referandumu’nun 20’nci yılı dolayısıyla ilk barış ateşinin yandığı yerde panel düzenlendi

Annan Planı Referandumu’nun 20’nci yılı dolayısıyla ilk barış ateşinin yandığı yerde panel düzenlendi

CTP’nin düzenlediği panelde konuşan Soyer, “1998-2003 arasında Kıbrıs Türk halkı sokakta iktidardı” dedi

Panelde Bu Memleket Bizim Platformu’nda yer alan dönemin sendika temsilcileri konuşma yaptı

CTP DOĞANCI’DA PANEL DÜZENLEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) CTP, Doğancı’da “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci Paneli” düzenledi.  “Toplumsal Mücadele ve Çözüm Süreci Paneli” yoğun bir katılımla gerçekleştirilirken, Panelin moderatörlüğünü Fatma Ekenoğlu yaptı. Ferdi Sabit Soyer ile Bu Memleket Bizim Platformu’nda yer alan dönemin sendika temsilcilerinin konuşma yaptığı etkinlikte, söz konusu döneme ait yaşanmışlıklar anlatıldı.

PANELDE YAŞANMIŞLIKLAR PAYLAŞILDI

Eski Başbakan ve CTP eski genel başkanlarından Ferdi Sabit Soyer yaptığı konuşmada, “1998-2003 arasında Kıbrıs Türk halkı sokakta iktidardı. Doğancı’dan yanan ateş, federal çözümün ateşiydi. Demokratik bir enerjinin yansımasıydı. Bu topraklarda yaşayan halkın iradesi, her şeyin üstündedir. Bunu savunmak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı. Dönemin sendika temsilcilerinden Ali Gulle, Mehmet Bicen, Ahmet Barçın, Niyazi Düzgün ve aynı zamanda CTP eski Genel Sekreteri de olan Erdoğan Sorakın, panele katılarak söz konusu dönemde yaşanmışlıkları paylaştı.

DOĞANCI’DA MİNİ REFERANDUM

O dönemde “Referandum Yasasını” engellemekle Kıbrıs Türk halkına “bir hiçsin” denildiğini savunan Soyer, “O dönem beni çok üzen bir ifade kullanmıştı Rahmetli Denktaş. Birinci büyük mitingden sonra, ‘Kimsiniz be siz? Sinek gibisiniz’ demişti. Halkın demokratik iradesini gasp edeceksin ve bu hakkı talep eden halka sinek gibisin diyeceksin. Bu hakkın elde edilebilmesi için mücadele zeminine girdik” dedi. Referandum hakkını etkili bir eylemle gündemde sıcak tutmak istediklerini belirten Soyer, Doğancı’da mini referandum yapmaya karar verdiklerini vurguladı.

“KARTONDAN SANDIKLAR YAPILDI”

Mini referandumda birinci oyu Fatma Ekenoğlu’nun kullandığını, ardından Mustafa Akıncı ve Mehmet Ali Talat gibi isimlerin de oy kullandığını vurgulayan Soyer, elindeki sandığı almaya gelen bir polis tarafından darp edildiğini anlattı ve bir süre sonra sandığı bıraktığını belirtti. Salonda bulunan bütün sendika başkanlarının tutuklandığını ifade eden Soyer, polisin elinde hazır listeler olduğunu kaydetti, sendika başkanlarının ertesi gün serbest bırakıldığını söyledi. Söz konusu olayların ardından enerjinin yükseldiğini vurgulayan Soyer, “Kartondan sandıklar yapıldı, referandum istemiyle her yerde yürüyüşler düzenlendi” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu