GenelKıbrısManşet

DoğaPark ekipleri: Kritik 24 saatini atlatan ova tavşanı için elimizden geleni yapıyoruz

Taşkent Doğa Parkı’ndan yapılan açıklamada Kurudere’de tarlasını süren bir vatandaşın, traktör tarafından yaralanan küçük ova tavşanını fark ederek, güvenceye aldığı belirtildi.

Taşkent Doğa Parkı’ndan yapılan açıklamada Kurudere’de tarlasını süren bir vatandaşın, traktör tarafından yaralanan küçük ova tavşanını fark ederek, güvenceye aldığı belirtildi. 

Duyarlı vatandaşın vakit kaybetmeden 1190 Yaban Hayat Destek hattını arayarak, DoğaPark ekiplerine haber verdiği belirtilirken, Yaban Hayat Hastanesi’ne ulaştırılan ova tavşanının, sağ arka ayağında kırık ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yara olduğu tespit edildiği ifade edildi. 

Taşkent Doğa Park ekibi, kritik ilk 24 saati atlatan ova tavşanı için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. 

Taşkent Doğa Parkı tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: 

“Kurudere’de tarlasını süren bir vatandaş, traktör tarafından yaralanan küçük ova tavşanını farketti ve güvenceye aldı.  

Vakit kaybetmeden 1190 Yaban Hayat Destek Hattını arayarak DoğaPark ekiplerine haber verdi.  

Yaban Hayat Hastanesi’ne ulaştırılan ova tavşanının, sağ arka ayağında kırık ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yara olduğu tesbit edildi.  

Kritik ilk 24 saati atlatan ova tavşanı için elimizden geleni yapıyoruz. 

Siz de, doğaya kavuşma serüvenine ortak olmak isterseniz ova tavşanı yazıp 𝟭𝟭𝟵𝟬’a 𝗦𝗠𝗦 atarak bu hayvanın tedavisine 𝘁𝗲𝗸 𝘀𝗲𝗳𝗲𝗿𝗹𝗶𝗸 𝟱𝟬𝗧𝗟 bağışta bulunabilirsiniz.  

Aylık abone olmak için 𝗮𝗯𝗼𝗻𝗲 𝗸𝗼𝗿𝘂𝟯𝟬 yazarak 𝟰𝟮𝟳𝟭’e 𝗦𝗠𝗦 gönderebilir, günde sadece 1TL ile yaban hayatı koruma çalışmalarımıza destek olabilirsiniz. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu