KıbrısManşetToplum

Doğaya zarar verene ciddi cezalar geliyor

Çatalköy Esentepe Belediyesi, çevreye rastgele moloz dökerek, kirliliğe sebep olanları yakın takibe aldı

Çatalköy Esentepe Belediyesi, çevreye rastgele moloz dökerek, kirliliğe sebep olanları yakın takibe aldı.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK
Esentepe-Çatalköy Belediye sınırları dâhilinde bulunan, dağ yolu olarak bilinen Çatalköy-Değirmenlik yolu üzerinde, inşaat atığı ya da moloz atan kişi ya da kişiler hakkında yasal işlem başlatılacak. Çevre temizliğinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Çatalköy- Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, vatandaşların moloz dökme konusunda mağdur olmamaları için konuya duyarlılık göstermeleri gerektiğini söyledi.

İHBAR ETMEK VATANDAŞLIK GÖREVİ
“Çöp dökmek yasaktır” uyarısına rağmen bölgeye çöp, inşaat atığı ya da moloz atığı döküldüğünü belirten Çatalköy- Esentepe  Belediyesi söz konusu bölgeye atık döken kişiler hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu. İnşaat ve moloz atıklarının ekolojik denge üzerinde olumsuz etkileri olduğu biliniyor.

NEDEN DÖKÜLMEMELİ?
Uzmanlara göre, ekolojik dengenin bozulması, çevrenin geriye dönüşsüz kirlenmesi ve önlemlerin yetersizliği günümüzün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Bu durum tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de insanlığı büyük ve önlenemez tehlikelerle karşı karşıya bırakıtor. Çevre kirliliği nedeniyle insanlık bir dizi hastalıkla (kanser, erken yaşlanma, depresyon, akciğer hastalığı, genetik bozukluklar, vs.) mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle, “Ne olacak?” denilerek dökülen her atık tüm canlıların düşmanı olabilir.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu