KıbrısManşet

Doğukan Ulaç 2. kez kıtalararası yüzme şampiyonu

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın 34.'sünde, genel klasman erkekler kategorisinde birinciliği 48 dakika 13 saniye süreyle Kıbrıslı Türk sporcu Doğukan Ulaç kazandı. Ülkemize ikinci kez bu gururu yaşatan Doğukan’a madalya töreninde açtığı KKTC bayrağı organizasyon komitesinin talimatıyla cebine koyduruldu.

BOĞAZ’IN KRALI DOĞUKAN

 

DOĞUKAN ULAÇ 2. KEZ KITALARARASI ŞAMPİYON: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen açık su yüzme organizasyonu 34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı dün İstanbul’da yapıldı, yarışta Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç, 48:13’lük derecesi ile ilk sırada finişe ulaştı. Son yıllarda bu organizasyona katılan, Asya ile Avrupa kıtalarını birleştiren Anadolu yakasından Avrupa yakasına kadar olan 6,5 kilometrelik mesafede yapılan uluslararası yarışta Doğukan Ulaç daha önce 2018 yılında da birinci olma başarısı göstermişti. Böylece Doğukan bu özel yarışta ikinci kez zafere ulaşmış oldu.

TÖRENDE KKTC BAYRAĞI KALDIRILDI: 34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı kazanan Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç’ın ödül töreninde KKTC bayrağı açmak istemesine izin verilmedi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından organize edilen 34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı Kıbrıslı Türk milli yüzücü Doğukan Ulaç kazandı. Yarışın tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde sporcumuz Doğukan Ulaç’a birincilik madalyasını Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrrem Kasapoğlu takdim etti. Törenin başında KKTC bayrağı açmak isteyen Ulaç’a yapılan uyarı sonrasında sporcumuz bayrağı kapatarak cebine koydu. Bu yaklaşım ise spor kamuoyundan büyük tepki çekti.

 

DOĞUKAN ULAÇ: GEREKÇE SPOR SİYASETE KARIŞMAMALI: Başarılı yüzücü yarış sonrasında şu açıklamayı yaptı:34. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme yarışını 00:48.13 ile ve genel klasman 1’inciliği ile, 2018’deki başarımı tekrarlayabildiğim için çok mutluyum. Kıbrıs Türk gençliğine fırsat verilirse yapamaycağı şey yokdur. Benden ayrı diğer yüzücülerimizi de tebrik ediyorum. Mert Türsoy 00:55.06’lık derecesi ile 14-18 yaş grubunda 24. erkekler genel klasmanda ise 38. olmuştur. Nermin Ulaç ise 01:07.16 ile 19-24 yaş grubunda 9. kadınlar genel klasmanda 92. olmuştur. Bayrak konusuna gelince seremonide hiçbir ülkenin bayrağı açılmaması hususunda ricada bulunuldu, bu yüzden bayrağımızı dalgalandıramadım. Sebebi Ukrayna-Rusya savaşından dolayı sporun siyasete karışmaması gerektiği diye açıklanmıştır.”

FEDERASYON TÜRKİYE OLİMPİYAT KOMİTESİ’Nİ KINADI: “Olimpizm, dostluk, kardeşlik, mükemmellik, daha iyiye ve güzele ulaşmak için her türlü dil, din, ırk, politik görüş ve benzeri farklılıkları spor yoluyla ortadan kaldırmaktır. Olimpizm sayesinde bu değerler dünya çapında benimsenir ve yaygınlaşır. Olimpizm, ilkelerini spordan alan bir dünya görüşü ve yaşam biçimidir. Sporun olmadığı yerde Olimpizm de yoktur. Olimpizm spor ile insani değerleri bağdaştırır. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi 34. Boğaziçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışı organizasyon komitesini KINIYORUZ. Uluslararası bir yarış olduğu ifade edilen 2400 sporcunun katıldığı, 1200 ‘ünün yabancı olduğu bir yarışta Genel Klasman Birincisi olan sporcumuza kendi ülke bayrağını Rusya-Ukrayna savaşını bahane ederek açtırmayan zihniyeti kınıyoruz. Ender YEŞİLYURT Federasyon Başkanı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu