GenelKıbrısManşetSporTürkiye

Doğukan Ulaç İstanbul Boğazı’nda tarih yazdı

Mili yüzücümüz Doğukan Ulaç, Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda üst üste ikinci toplamda ise üçüncü şampiyonluğuna ulaşarak tarihe geçti.

İKİ KITAYI BİRLEŞTİREN TEK YARIŞ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen ve her sene binlerce yüzücünün iki kıtayı birleştirdiği, dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı 35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücü, İstanbul Boğazı’nda kulaç attı.

KITALARARASI YÜZÜCÜ ÜNVANI

Kanlıca’dan başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulan yarışta yüzücüler, 6,5 kilometrelik boğazın akıntılı parkurunda en hızlı yüzen olabilmek ve Kıtalararası Yüzücü unvanının sahibi olmak için birbirleriyle yarıştı.

41 DAKİKA 22 SANİYE İLE BİRİNCİ DOĞUKAN

Dev yarışın 35. yılında erkekler genel klasmanda 41 dakika 22 saniyelik derecesi ile Kıbrıslı Türk Milli Yüzücümüz Doğukan Ulaç birinci olarak ülkemize büyük bir gurur daha yaşattı. Doğukan’ın bu başarısına TMOK’un özel davetlisi olarak canlı tanıklık eden KKTC Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç sporcumuzu yalnız bırakmadı.

ÜST ÜSTE 2. TOPLAMDA 3. ŞAMPİYONLUK

Doğukan Ulaç bu başarısıyla üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü şampiyonluğunu elde ederek tarihe geçti. Yarışmada dereceye giren isimlere plaket ve madalya verilirken İstanbul Boğazı’nın en hızlı yüzücüleri, Samsung’un özel ürünleriyle de ödüllendirildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu